Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξή  στην εκπομπή της ΕΡΤ "Σαββατοκύριακο από τις 6" και αναφέρθηκε και στα αθλητικά δρώμενα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

"Να δούμε πού ήμασταν πριν από ένα ή δύο χρόνια. Υπήρχε έντονο πρόβλημα βίας στα γήπεδα και εντός και εκτός γηπέδου. Κάποια στιγμή  αναγκαστήκαμε  να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, θυμάστε την κριτική που μας ασκήθηκε και από φιλάθλους, επειδή κλείσαμε τα γήπεδα μέχρι να λειτουργήσουν οι κάμερες και να λειτουργήσει καλύτερα το ψηφιακό εισιτήριο με απόλυτη ταυτοποίηση. Μέχρι σήμερα, χρειάζεται προσοχή γιατί μένει ακόμη μία αγωνιστική και το πρωτάθλημα θα κριθεί αύριο, η εικόνα στα γήπεδα είναι τελείως διαφορετική.

Είναι εικόνα που μοιάζει με κανονικά ευρωπαϊκά γήπεδα, μπορεί ο οικογενειάρχης να πάρει τα παιδιά του στο γήπεδο και αυτό έγινε, όχι μόνο γιατί βάλαμε το πλαίσιο καλύτερης παρακολούθησης στο γήπεδο. Οι αυτοματοποιημένες ποινές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και επέμενα σε αυτό. Πέφτει κροτίδα, αυτόματη τιμωρία, ξαναπέφτει, διπλασιασμός της ποινής. Χωρίς ούτε πολύ δράμα, ούτε συζητήσεις, χωρίς να εμπλέκεται η αθλητική δικαιοσύνη. Ναι, παρεμβαίνουμε σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ταυτόχρονα μετά την δολοφονία το Γιώργου Λυγγερίδη, έγινε μία συστηματική δουλειά από την αστυνομία, η οποία έγινε με εχεμύθεια και με υψηλό βαθμό τεκμηρίωσης, υπάρχει πάρα πολύ πλούσιο ανακριτικό υλικό, για μία οργανωμένη συμμορία, η οποία ασκούσε συστηματικά βία. Θα αποδοθούν ευθύνες και θα καταδικαστούν άνθρωποι πιστεύω, δεν παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη, αλλά βλέπω ένα πλούσιο υλικό και πολύ τεκμηριωμένο, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου και τη μεγάλη αυστηρότητα που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει γι' αυτά τα περιστατικά.

Για τον τελικό του Κυπέλλου, δεν έχει καμία ανάμειξη η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό. Ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ και των ομάδων, εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση του τελικού και με φιλάθλους. Όπως το κάνουμε και με τον τελικό του Conference League. Είναι μία επιχείρηση που έχει τις προκλήσεις της, αλλά έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία, η οποία σε συντονισμό με την UEFA, γιατί όταν διοργανώνει μία χώρα τέτοια διοργάνωση υπάρχουν και διεθνή πρωτόκολλα.

Και θα το πω γιατί με ενόχλησε πάρα πολύ, το επίπεδο του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης, μία ανάρτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, γιατί ορίστηκε βάσει πρωτοκόλλου της UEFA, ένα νοσοκομείο αναφοράς, ο "Ευαγγελισμός" ως το νοσοκομείο για την περίπτωση που οι επίσημοι χρειαστούν περίθαλψη. Γίνεται σε κάθε αγώνα, γιατί έτσι ορίζει το πρωτόκολλο. Πάνω σε αυτό έσπευσαν να κάνουν κάποιοι κριτικοί, ότι δήθεν έχουμε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων. Έχει το ΕΣΥ τα προβλήματά του, αλλά για το Θεό να βάλουμε φρένο σε αυτή τη χώρα σε αυτόν τον λαϊκισμό".

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr