Facebook Pixel Ο κωλοτούμπας και ο καραγκιόζης ποιος είναι;
Ποδόσφαιρο
| 2012-04-29 10:01:00

Ο κωλοτούμπας και ο καραγκιόζης ποιος είναι;

Ο κωλοτούμπας και ο καραγκιόζης ποιος είναι;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει τα παράπονα του Γιώργου Σπανού για τη διαιτησία του τελικού και θεωρεί ότι ο Σπάθας παρασεβάστηκε τον Ατρόμητο.

Διαβάζω ότι ο Ατρόμητος έχει παράπονα από τη διαιτησία. Κι ότι ο Σπάθας έγραψε στο φύλλο αγώνα πως ο Σπανός τον αποκάλεσε κωλοτούμπα και καραγκιόζη. Συγνώμη, αλλά προφανώς εγώ έχω δει άλλο τελικό κυπέλλου Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Γιατί εγώ είδα ότι ο Σπάθας χαρίστηκε στον Ιγκλέσιας στο 91 και δεν του έβγαλε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για το βίαιο κτύπημα πάνω στον Φουστέρ. Ξεκάθαρη περίπτωση κίτρινης. Δηλαδή, ο Ατρόμητος θα έπρεπε να παίξει όλη την παράταση με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ιγκλέσιας είχε πάρει πρώτη κίτρινη στο 61 για θέατρο-κι ούτε καν είχε διαμαρτυρηθεί.

Όπως επίσης είδα τον Σπάθα να χαρίζει κίτρινες πάλι στον Ιγκλέσιας στο 12 (τότε που έκοψε την αντεπίθεση του Μιραλάς, με το λεγόμενο επαγγελματικό φάουλ), στο Δημούτσο στο 71 (πολύ άσχημο φάουλ στο Μανιάτη), αλλά και στον Σκόνδρα στο 94 (για το πολύ σκληρό μαρκάρισμα στο Μιραλάς)-παρεμπιπτόντως, στο 101 ο Σκόνδρας πήρε μία κάρτα πάλι για φάουλ στο Μιραλάς.

Η, μήπως δεν ήταν καθαρό το πέναλτι του Φυτανίδη στο Μανιάτη; Και θα μπορούσε να του βγάλει και κάρτα του Φυτανίδη και να έπαιζε με κίτρινη ο στόπερ του Ατρόμητου από το 25.

Η, μήπως θα έλεγε κανείς τίποτα στον Σπάθα εάν έδινε πέναλτι στο πεντακάθαρο χέρι του Τόμας από σέντρα 35 μέτρα του Χολέμπας; Διότι άλλο να κάνεις σέντρα και στα δύο μέτρα να βρει η μπάλα το χέρι. Εδώ είχαμε σέντρα από το αράουτ.

Η, μήπως ήταν πέναλτι το καθαρό κόψιμο του Μιραλάς στον Σκόνδρα;

Η, μήπως έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι ο Σπάθας για τη βουτιά του Δημούτσου στο 120;

Που ευνόησε ρε παιδιά ο Σπάθας τον Ολυμπιακό; Επειδή στο πρώτο φάουλ για κάρτα παίκτη του Ολυμπιακού την έβγαλε αμέσως (στον Χολέμπας); Επειδή άφησε ένα καθαρό φάουλ του Μήτρογλου στο Μανιάτη κι έβγαλε επικίνδυνη κόντρα ο Ατρόμητος; Επειδή μπορούσε να βγάλει κίτρινη και στον Μπρίτο, που συνέχισε τη φάση ενώ υποδείχθηκε οφσάιντ, αλλά δεν του έβγαλε;

Δύο υποδείξεις ήταν υπέρ του Ολυμπιακού σε 120 λεπτά αγώνα. Ένα οφσάϊντ του Μήτρογλου στην αρχή, που δεν ήταν, έστω σε φάση ακριβώς 50-50 και πάνω στο όριο και μία κάρτα που δεν πήρε ο Αβραάμ στο 68 για φάουλ στο Μήτρογλου.

Τώρα, το να δόθηκαν δύο φάουλ ανάποδα από τη μία και δύο φάουλ ανάποδα από την άλλη (γιατί αυτό έγινε), συνιστά αδικία του μεν και εύνοια του δε; Σοβαρά μιλάμε τώρα;

Απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης είχαμε στο 119. Κέρδισε η σαφώς καλύτερη ομάδα, που έπαιξε και καλύτερα από τον αντίπαλό της και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πώς να το κάνουμε.

Όχι και να ακούμε πάλι για διαιτησία ρε γαμώτο. Όχι. Ο Σπάθας όχι απλά τον σεβάστηκε τον Ατρόμητο, αλλά τον παρασεβάστηκε. Δηλαδή, τι άλλο έπρεπε να κάνει για να μην είχε παράπονα ο Ατρόμητος και μάλιστα δια στόματος του προέδρου του;

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags