Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρεις «ειδικοί» για το clasico - To «pasillo», o «φτιαγμένος» και η... τσίμπλα στο μάτι!
Ποδόσφαιρο
| 2017-12-23 09:45:00

Τρεις «ειδικοί» για το clasico - To «pasillo», o «φτιαγμένος» και η... τσίμπλα στο μάτι!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρεις «ειδικοί» για το clasico - To «pasillo», o «φτιαγμένος» και η... τσίμπλα στο μάτι!

Ανάλυση και προγνωστικά για το ντέρμπι των ντέρμπι. 

Στον ρυθμό του clasico ζει όλο το ποδοσφαιρόφιλο κοινό παγκοσμίως. Το ντέρμπι της Μαδρίτης συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα της υφηλίου, τα οποία σήμερα το μεσημέρι θα προσπαθήσουν να γευτούν από το νέκταρ αυτής της ποδοσφαιρικής πεμπτουσίας.

Αρκεί, βέβαια, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Θα το κάνουν;

Το sportdog.gr έδωσε βήμα σε τρεις «ειδικούς», οι οποίοι οποίοι έκαναν προβλέψεις. Ποιος «έχει» ποιον; Πώς θα το πάει ο Βαλβέρδε; Είναι...φτιαγμένος ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Θα σκοράρει στο... εξοχικό ο Μέσι;

Διαβάστε τις απαντήσεις τους...

Γιώργος Καραμάνος - gazzetta.gr

Εχουν αλλάξει πάρα πολλά μεταξύ τους από εκείνες τις δύο αυγουστιάτικες συναντήσεις για το Σούπερ Καπ. Η Ρεάλ πετούσε, έκανε πλάκα και έδειξε ότι θα είχε το πάνω χέρι. Τότε που υποχρέωσε ακόμα και τον Ζεράρ Πικέ να παραδεχτεί με σκυμμένο κεφάλι ότι «είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ότι μας... έχουν». Οι δυο τους όμως ακολούθησαν την εντελώς αντίθετη από την προβλεπόμενη πορεία.

Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε πετάει από ρεκόρ σε ρεκόρ και πάει με τον αήττητο αέρα της. Μόνο που πλέον στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έχει φτιάξει τη δική της ψυχολογία μετά και την κατάκτηση του Μουντιάλ Συλλόγων. Το ότι οι Καταλανοί αποφάσισαν να μην τιμήσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια με το γνωστό «pasillo», προσθέτει στο clasico και το κερασάκι αντιπαλότητας που οξύνει τα πνεύματα.

Νικόλας Ακτύπης - ΣΠΟΡ FM

Έχει το κίνητρο. Έχει την έδρα. Φαίνεται πως θα έχει και τον «φτιαγμένο», μετά τη «Χρυσή Μπάλα», Κριστιάνο Ρονάλντο. Ίσως όχι έτσι όπως θα ήθελε, αφού κάνει ατομικό τις τελευταίες μέρες. Αφού τα έχει δικά της όλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης, μοιραία στα μάτια μου, έχει και τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Και είμαι σίγουρος πως θα την κυνηγήσει απέναντι στην Μπαρτσελόνα που μοιάζει να μην έχει συνέλθει ποτέ από την αποχώρηση Γκουαρντιόλα (πρωτίστως) και παικτών της εποχής του.

Ο Βαλβέρδε ασφαλώς διαθέτει επίγνωση της ψυχοσύνθεσης του «barcelonismo», αλλά κι ένα συγκεκριμένο, πιο συντηρητικό ή μετρημένο προφίλ, που μάλλον θα περάσει στην ομάδα που θα κατέβει στο clasico.

Με λίγα λόγια, ίσως θεωρήσει την ισοπαλία μια χαρά αποτέλεσμα, τη στιγμή που ο Ζιντάν θα ψάξει τη νίκη. Εικασίες είναι μόνο, αλλά αν αποδειχτούν... προφητικές, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει τον πρώτο λόγο.

Σωτήρης Μήλιος - sdna.gr

Clasico ρε φίλε. Το βάφτισαν clasιco, γιατί έχει μία ολόκληρη ΚΛΑΣΙΚΗ ιεροτελεστία. Όλη την εβδομάδα θα «γλεντήσεις» αυτούς που προσπαθούν να πείσουν ξεγελάσουν τους εαυτούς τους πως ο πολύτεκνος είναι καλύτερος από τον D10S.

Θα ξανά-δεις οπωσδήποτε στο youtube για μία ακόμα φορά το 2-6 στο «Μπερναμπέου» για να πάρεις τα πάνω σου και θα κολλήσεις τουλάχιστον για ένα ακόμα μισάωρο, βλέποντας ντόρτια και πεντάρες.

Θα μεταθέσεις ό,τι δουλειά, τηλέφωνο, συνάντηση, σκέψη, γκόμενα, γυναίκα έχεις για τουλάχιστον ένα τρίωρο μετά. Θα στύψεις του κεφάλι σου μέχρι να επιλέξεις ανάμεσα στο… σκωτσέζικο παγωμένο τσάι (μετά του ανάλογου ξυροκαρπίου) ή στην παγωμένη μπύρα μετά πίτσας. Θα ξεθάψεις ότι γούρια υπάρχουν από το ντέρμπι που τους πάτησες και θα ρίξεις μία ψιλή ότι θα σκοράρει ξανά στο εξοχικό του ο Messi (que un club)!

Κι έρχεσαι εσύ ρε λίγκα να χαλάσεις την απόλυτη φάση. Να μου πας το ντέρμπι στις 2 το μεσημέρι για να το δουν οι Ασιάτες και να κονομήσεις. Γιατί; Σάμπως θα το καταλάβουν; Σάμπως θα το νιώσουν; Clasico με τσίμπλα στο μάτι και καφέ γίνεται; Δεν γίνεται!

Εύχομαι λοιπόν το καρπούζι να είναι μάπα, ώστε το clasico να επιστρέψει στην κλασική του ώρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags