Τέσσερα 24ωρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με το 5-3 επί της Αλ Χιλάλ στον τελικό του Ραμπάτ, η Ρεάλ δεν αντιμετώπισε καμία απολύτως δυσκολία απέναντι στην ουραγό Έλτσε, την οποία νίκησε με 4-0 στο «Μπερναμπέου», ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της LaLiga.

Προερχόμενη από την απρόσμενη ήττα με τη Μαγιόρκα (1-0) και την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει προσωρινά με +11, οι «μερένγκες» δεν είχαν κανένα απολύτως περιθώριο για νέα βαθμολογική απώλεια. Έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην «καταδικασμένη» Έλτσε και μείωσαν στο -8 από τους Καταλανούς, ελπίζοντας στην αλλαγή του σκηνικού έως το φινάλε της σεζόν.

Ακόμη μία ιστορική βραδιά για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σκόραρε δις και ξεπέρασε τον σπουδαίο Ραούλ, σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση των σκόρερ της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα και πλέον έχει μπροστά του μόνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γάλλος έφτασε τα 229 τέρματα, ενώ ο Πορτογάλος έχει σημειώσει 311.

Πλέον, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στρέφει το ενδιαφέρον της στο πολύ δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί στην Παμπλόνα με την Οσασούνα (Σάββατο, 18/02), ενώ στη συνέχεια θα μπει στη μάχη των νοκ άουτ του Champions League, ταξιδεύοντας στην Αγγλία για το πρώτο ματς των «16» στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ (23/02).