Facebook Pixel Ορμπελίν Πινέδα: Δεν το έχουν χωνέψει για Πινέδα στη Θέλτα - ’’Έμεινε στην ΑΕΚ χάριν του Αλμέιδα’’
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-21 18:06:00

Δεν το έχουν χωνέψει για Πινέδα στη Θέλτα - "Αυτός είναι ο λόγος που έμεινε στην ΑΕΚ"

Sportdog Team
Δεν το έχουν χωνέψει για Πινέδα στη Θέλτα - "Αυτός είναι ο λόγος που έμεινε στην ΑΕΚ"

Ο Μεξικανός άσος επέλεξε την Ένωση το περασμένο καλοκαίρι και οι υποστηρικτές της περασμένης του ομάδας δεν το έχουν πάρει καλά.

Το ισπανικό Μέσο moiceleste.com εστίασε στην ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης, τον Ορμπελίν Πινέδα. Το άρθρο που δημοσιεύτηκε είχε ως τίτλο το ερώτημα: «Πώς τα πάει ο Ορμπελίν Πινέδα»; Στο εκτενές δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ο Πινέδα ήταν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές επιτυχίες της Θέλτα τα τελευταία χρόνια και σίγουρα  ένα από τα μεγαλύτερα λάθη σε αθλητικό επίπεδο».

Αναλυτικότερα υπογραμμίζεται ότι: «Ο «Maguito» έφθασε δωρεάν στο Βίγκο στη χειμερινή αγορά της σεζόν 2021-22. Αφού έπαιξε λίγα λεπτά με τον Κουντέτ, αποφάσισε να πάει στην ΑΕΚ, αρχικά ως δανεικός την περσινή σεζόν και φέτος το καλοκαίρι με αγορά. Ο αθηναϊκός σύλλογος πλήρωσε περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ για την υπογραφή του, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες σε μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας, κάτι που δεν είχε. επιτεύχθηκε εδώ και πέντε δεκαετίες.

Αυτή τη σεζόν παραμένει σημαντικός για την ομάδα του Αλμέιδα. Έχει παίξει 18 επίσημους αγώνες μέχρι σήμερα, με 3 γκολ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικά ήταν βασικός, αλλά σε κάποια παιχνίδια έχει ξεκινήσει από τον πάγκο, για παράδειγμα κόντρα στην ΑΕ Κηφισιάς την προτελευταία αγωνιστική. Εκτός από τον σύλλογό του, συνεχίζει να καλείται για την εθνική ομάδα και να παίζει αρκετά τακτικά».

Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι τα σχόλια των Ισπανών οπαδών. Φίλος της Θέλτα, για παράδειγμα, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν καλή υπογραφή, αλλά τα λεφτά είναι λεφτά και εδώ αρέσουν πάρα πολύ στο αφεντικό». Ενώ άλλος υποστηρικτής της ομάδας λέει πως «ο Πινέδα δεν ήθελε να γυρίσει στην ομάδα, διότι στην Ελλάδα βρήκε έναν προπονητή που τον εμπιστεύεται».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags