Facebook Pixel Φορ από κορυφαία ομάδα της La Liga ο Ολυμπιακός - Πτώση 40%, δεν παίζει καθόλου - Επιλογή Μαρτίνεθ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-13 21:14:00

Φορ από κορυφαία ομάδα της La Liga ο Ολυμπιακός - Πτώση 40%, δεν παίζει καθόλου - Επιλογή Μαρτίνεθ!

του Γιώργου Κτενά
Φορ από κορυφαία ομάδα της La Liga ο Ολυμπιακός - Πτώση 40%, δεν παίζει καθόλου - Επιλογή Μαρτίνεθ!

Ο Ισπανός κόουτς τον ήθελε για βασικό επιθετικό, ωστόσο η περίπτωσή του δεν προχώρησε το καλοκαίρι. Τα δεδομένα τώρα έχουν αλλάξει σημαντικά και οι Πειραιώτες θα επανέλθουν δυνατά για να τον κάνουν δικό τους.

Ολυμπιακός: Την επαναφορά του ονόματος του Ράφα Μιρ στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού φέρνουν δημοσιεύματα από την Ισπανία, καθώς και το περασμένο καλοκαίρι είχε απασχολήσει τους Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής των Πειραιωτών.

Ο 26χρονος φορ έχει μεγάλη θητεία τόσο ισπανικό όσο και στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς στην καριέρα του μέχρι στιγμής έχει φορέσει τις φανέλες των Βαλένθια, Λας Πάλμας, Ουέσκα, Σεβίλλη, Γουλβς και Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τον "ξέρει" ο Ολυμπιακός - 40% πτώση τής αξίας του - Έχει παλμό φέτος

Κάτι που σημαίνει ότι ο αθλητικός οργανισμός γύρω από τον Ολυμπιακό, που συνδέει τους Πειραιώτες με τη Νότιγχαμ (αλλά και τη Ρίο Άβε πια), έχει καλή εικόνα του παίκτη. Ο επιθετικός της Σεβίλλης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2027 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται, πια, στα 6 εκατ. ευρώ.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι τού 2023 το market value του παίκτη ήταν στα 10 εκατ. ευρώ, άρα έχει πέσει κατά 40% μέσα σε λίγους μήνες, ενώ το καλοκαίρι του 2022 ήταν στα 16 εκατ. ευρώ. Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που δεν βρίσκεται σε άνθηση η καριέρα του. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά η φετινή Σεβίλλη είναι τραγική στην Ισπανία και, άρα, δεν θα μπορούσε ο Μιρ από μόνος του να τα πηγαίνει καλά.

Για την ώρα, φέτος, έχει τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές στην Ευρώπη, δύο ως βασικός στο Κύπελλο (με ένα γκολ) και εννιά ολιγόλεπτες στο πρωτάθλημα (με ένα γκολ). Σε γενικές γραμμές, με βάση τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και την κακή πορεία της Σεβίλλης, θα έλεγε κάποιος ότι αυτά τα δύο γκολ δείχνουν ότι έχει παλμό.

"Σαν να μην πέρασε από τη Γουλβς - Πολύ καλύτερα στην Ισπανία - Φυσικά μπορεί να τα καταφέρει στην Ελλάδα"

Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ για τον Ράφ Μιρ.

"Στη Γουλβς δεν είχε ακουμπήσει καν, σαν να μην πέρασε είναι. Σε περίοδο, μάλιστα, που ήταν στην Τσάμπιονσιπ η ομάδα. Στη συνέχεια είχε πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και σε 11 ματς είχε πετύχει 1 γκολ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Δεν μπορούσε να προσαρμοστεί εκτός Ισπανίας ή ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην Αγγλία. Ο Α. Τσούτης, πάντως, στη συνέχεια πρόσθεσε: "Στην Ισπανία τα είχε πάει πολύ καλύτερα και αυτός ίσως δείχνει κάτι".

Στην ερώτηση αν μπορεί να τα καταφέρει στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, η απάντηση ήταν αποστωμοτική: "Φυσικά και μπορεί να παίξει στην Ελλάδα, εδώ τα πήγε καλά στην Ισπανία με τη Σεβίλλη. Αλλά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλει να φύγει ο Τζολάκης, υπογράφει άμεσα - Στον αέρα και ο Πασχαλάκης - Συμβόλαιο 6,8 εκατ. σε Μπακασέτα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags