Έντονο είναι το ισπανικό χρώμα στους τελικούς των διοργανώσεων της UEFA και η εφημερίδα «Sport» προσβλέπει σε ένα ιδιότυπο… τρεμπλ.

Όπως αναφέρει ο τίτλος σε σχετικό της δημοσίευμα, «η Ισπανία οδεύει προς ένα ιστορικό "τρεμπλ" με Ρεάλ Μαδρίτης, Τσάμπι Αλόνσο και Μεντιλίμπαρ», σημειώνοντας ότι «η Ισπανία θα μπορούσε να πετύχει ένα είδος εντυπωσιακού τρεμπλ που θα αναδείξει τη χώρα, άμεσα ή έμμεσα, ως νικήτρια των τριών ηπειρωτικών διοργανώσεων, Champions League, Europa League και Conference League».

Ως γνωστόν, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει με την Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League, o Τσάμπι Αλόνσο είναι ο προπονητής της καταπληκτικής φέτος Λεβερκούζεν, που θα συναντήσει την Αταλάντα στο τελικό του Εuropa League, ενώ βέβαια ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζεται με τον Ολυμπιακό για το ραντεβού με τη Φιορεντίνα, για το Conference League.

Για τον προπονητή των Πειραιωτών, πάντως, σημειώνεται στο δημοσίευμα ότι έχει το πιο δύσκολο έργο, αφού οι εταιρείες στοιχημάτων δεν δίνουν τον Ολυμπιακό ως φαβορί, αλλά τους «βιόλα», με τις πιθανότητες που δίνονται στους «ερυθρόλευκους» να ανέρχονται σε 45%.

«Φυσικά, ο Μεντιλίμπαρ έχει την εμπειρία να έχει ήδη σηκώσει το Europa League πριν από μια σεζόν με τη Σεβίλλη κόντρα στις πιθανότητες. Κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης αποκλείοντας την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι με 6-2 συνολικά», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Για τη Ρεάλ οι πιθανότητες να πάρει το τρόπαιο είναι 77%, ενώ η Αταλάντα με 36% θεωρείται το μεγάλο αουτσάιντερ ενάντια στη Λεβερκούζεν.