Μπαρτσελόνα: Ο αγώνας της Μπαρτσελόνα ενάντια στο χρόνο ξεκινά ξανά και οι «Μπλαουγκράνα» βρίσκονται σε αναζήτηση πόρων που θα μπορέσουν να εγγυηθούν ελευθερία κινήσεων στη μεταγραφική αγορά, εντός των ορίων του ισπανικού οικονομικού Fair Play. 

Από τη μία, υπάρχουν τα 100 εκατομμύρια που προέρχονται από την πώληση του 49% της Barça Media και τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη: τα 40 εκατομμύρια που δεν πλήρωσε η Libero πέρυσι και τα 60 που αφορούν τη φετινή οικονομική χρονιά.

Από την άλλη, ο σύλλογος επιδιώκει να κλείσει τη νέα συμφωνία με τη Nike ως τεχνικό χορηγό, η οποία θα απέφερε επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ ως «μπόνους υπογραφής» στο συμβόλαιο. Αυτές οι οικονομικές δραστηριότητες συνδέονται άμεσα με το κεφάλαιο του αθλητισμού, επειδή, με βάση την κατάληξή τους, η Μπαρτσελόνα θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ανώτατο όριο αποδοχών της ή όχι.

Οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν να εγγράψουν παίκτες για τη σεζόν που μόλις τελείωσε, αλλά ορισμένοι από αυτούς δεν κατέστη δυνατόν να εγγραφούν για την επόμενη επειδή δεν υπήρχε χώρος εντός του ανώτατου ορίου αποδοχών, κατάσταση που δεν έχει ακόμη επιλυθεί μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για το νέο προπονητή, Χάνσι Φλικ και το επιτελείο του. 

Από πλευράς παικτών, τέσσερις είναι αυτοί που παραμένουν στον «αέρα» ενόψει της επόμενης σεζόν. Δύο από αυτούς έχουν απόλυτη προτεραιότητα όταν βρεθεί ο διαθέσιμος χώρος για την εγγραφή τους, ο Γκάβι και ο Μπαλντέ, που είναι δύο βασικοί παίκτες για την επόμενη περίοδο.

Με τους άλλους δύο η κατάσταση είναι λιγότερο ξεκάθαρη. Πρόκειται για τους Βίτορ Ρόκε και Ινίγκο Μαρτίνεθ, το μέλλον των οποίων είναι αβέβαιο. Αν ο Τσάβι παρέμενε προπονητής η αποχώρηση του Βραζιλιάνου θα ήταν σίγουρη. Ωστόσο, η άφιξη του Φλικ του δίνει κάποιο περιθώριο παραμονής, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την απόδοσή του στην προετοιμασία.

Μια άλλη περίπλοκη περίπτωση είναι αυτή του Ινίγκο Μαρτίνεθ. Ο Βάσκος έχει συμβόλαιο και αν η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να τον εντάξει στο ρόστερ της θα πρέπει να τον αποζημιώσει με ένα χρηματικό ποσό. Στην περίπτωση αυτή συνδυάζονται αρκετοί παράγοντες. Πρώτον, ο μεγάλος αριθμός σέντερ μπακ στην ομάδα. Ο Φλικ έχει στη διάθεσή του τους Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Ινίγκο και Κουμπαρσί.

Ύστερα, υπάρχει το θέμα του Έρικ Γκαρθία που ήταν δανεικός στη Χιρόνα, με τον Φλικ να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Ινίγκο. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να μαζέψει χρήματα γι΄ αυτές τις εγγραφές, για τις νέες μεταγραφές και για την ανανέωση του Σέρχι Ρομπέρτο χωρίς να ξεχνάμε τον Γερμανό τεχνικό, που περιμένει μαζί με το επιτελείο του.