Μετά από τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες η Ρεάλ Μαδρίτης γύρισε στα νικηφόρα αποτελέσματα στη La Liga με το επιβλητικό 0-3 ενάντια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Το βράδυ της Τετάρτης (3/12) στο «Σαν Μαμές» και στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής (πιο νωρίς το παιχνίδι από τα άλλα της αγωνιστικής λόγω της παρουσίας των δύο ομάδων στο Super Cup) ο Κιλιάν Εμπαπέ έβαλε γκολάρα στο 7’ για το 0-1, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και εκτελώντας τον Σιμόν.

Στο 42’ ήταν η σειρά του Καμαβινγκά να βρει δίχτυα για το δεύτερο γκολ της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο, ενώ δεύτερο προσωπικό τέρμα σημείωσε ο Εμπαπέ στο 59’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η Ρεάλ με 36 βαθμούς στη 2η θέση παρέμεινε στο -1 από την Μπαρτσελόνα, ενώ οι Βάσκοι με την 7η φετινή τους ήττα μετρούν 20 πόντους στην 8η θέση.