Η είδηση που κυκλοφόρησε από την «Gazzetta dello Sport» προκαλεί σεισμό στη Serie A. Δεν πρόκειται για μια απλή φήμη, αλλά για μια υπόθεση που φαίνεται να έχει ήδη βάσεις στο «τραπέζι» των διοικούντων τη Μίλαν

Ο παίκτης έκανε το πρώτο βήμα!

Το εντυπωσιακό στοιχείο του ρεπορτάζ είναι ότι η πρωτοβουλία δεν ανήκει στη διοίκηση της Μίλαν, αλλά στην πλευρά του ίδιου του Πολωνού στράικερ. Στα 37 του, ο «Λέβα» νιώθει ότι έχει ακόμα «καύσιμο» στο ντεπόζιτο και αναζητά μια ομάδα που θα του δώσει το κίνητρο να πρωταγωνιστήσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο ιστορικός σύλλογος του Μιλάνου, με τη βαριά φανέλα και τη φιλοδοξία για επιστροφή στους τίτλους, μοιάζει με τον ιδανικό προορισμό για έναν παίκτη που τρέφεται από την πίεση του πρωταθλητισμού.

Οι αριθμοί που «ζαλίζουν» και το οικονομικό «αγκάθι»

Παρά την ηλικία του, ο Λεβαντόφσκι συνεχίζει να σκοράρει με ρυθμό... πολυβόλου στη La Liga. Με 17 γκολ και 3 ασίστ συνολικά φέτος στην Μπαρτσελόνα (12 εξ αυτών στο πρωτάθλημα), ο Πολωνός αφήνει πίσω του σε νούμερα ακόμα και τους ηγέτες της Μίλαν, όπως ο Ράφαελ Λεάο και ο Κρίστιαν Πούλισικ.

Το συμβόλαιό του παραμένει υψηλότατο, γεγονός που αποτελεί το βασικό εμπόδιο για τους «Ροσονέρι». Ωστόσο, η διάθεση της διοίκησης να εξετάσει εναλλακτικά σενάρια (όπως μπόνους ή μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίου) δείχνει ότι η υπόθεση είναι σοβαρή.

Στο Μιλάνο βλέπουν στον Λεβαντόφσκι τον νέο «Ιμπραΐμοβιτς». Έναν ηγέτη που δεν θα προσφέρει μόνο γκολ, αλλά θα αλλάξει τη νοοτροπία ολόκληρης της ομάδας στα αποδυτήρια.

«Βόμβα» από την Ιταλία: Μίλαν και Γιουβέντους για Λεβαντόφσκι!

Την ίδια στιγμή, η Γιουβέντους παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, κρατώντας ανοιχτό δίαυλο με τον παίκτη, χωρίς όμως να έχει κάνει ακόμη την αποφασιστική κίνηση. Η Serie A δείχνει να είναι ο επόμενος προορισμός του Πολωνού, που θέλει να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο πρωτάθλημα στο παλμαρέ του.

Αν ο Λεβαντόφσκι ντυθεί στα "ροσονέρι", τότε η Serie A θα πάρει ξανά τη λάμψη που της λείπει. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο παίκτης ψάχνεται για Μιλάνο, λέει πολλά για τη δυναμική που αποκτά ξανά ο σύλλογος.

Μπορεί να είναι 37, αλλά ο "Λέβα" στο κουτί είναι ακόμα ο τρόμος κάθε αμυντικού. Αν ο Φουρλάνι και ο Μονκάδα βρουν τη "χρυσή τομή" στο οικονομικό, τότε η Μίλαν βάζει στη μηχανή της ένα πυρηνικό όπλο που μπορεί να την οδηγήσει ξανά στο Scudetto.