Στην αναστολή των μεταδόσεων αγώνων της La Liga προχώρησε ο κρατικός όμιλος μέσων ενημέρωσης της Κίνας CMG, στον οποίο ανήκει το CCTV, μετά τα σχόλια του Κιλιάν Μπαπέ για τον Μάο Τσε Τουνγκ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο όμιλος επιβεβαίωσε την απόφαση την Τρίτη (27/10), διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα (26/10).

Στην ανακοίνωσή του, ο CMG χαρακτήρισε «πολύ σοβαρά» τα σχόλια του Γάλλου επιθετικού για τον ιστορικό ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η αντίδρασή του περιλαμβάνει, πέρα από τους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος, την αναστολή προβολής όλων των εκδηλώσεων και διαφημίσεων που συνδέονται με τον Μπαπέ.

Την είδηση είχε μεταδώσει νωρίτερα κινεζικό μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο πηγές από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, προτού ακολουθήσει η επίσημη επιβεβαίωση.

Στην ανακοίνωση που επικαλείται το AFP δεν προσδιορίζεται η διάρκεια της αναστολής.