Facebook Pixel «Βάλαμε το κεφάλι κάτω, τρέξαμε σωστά, νικήσαμε...»
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-08 00:02:00

«Βάλαμε το κεφάλι κάτω, τρέξαμε σωστά, νικήσαμε...»

«Βάλαμε το κεφάλι κάτω, τρέξαμε σωστά, νικήσαμε...»

Ικανοποιημένος από τη νίκη κόντρα στην Λετονία με 2-1 και την απόδοση των παικτών του στο δεύτερο μέρος, όπου πλέον δεν έτρεχαν άσκοπα όπως είπε, έμεινε ο Φερνάντο Σάντος, που τόνισε πως με το 4-4-2 η Εθνική Ελλάδας μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

«Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά το περιμέναμε έτσι. Ξέραμε πολύ καλά την στρατηγική των Λετονών. Είναι μία ομάδα που πιέζει στην άμυνα και κάνει αντεπιθέσεις. Γνωρίζαμε πως έπρεπε να ελέγξουμε το κέντρο και να πάρουμε τις δεύτερες μπάλες για να πιέσουμε την Λετονία. Στο πρώτο μέρος δεν τα καταφέραμε τόσο. Τρέχαμε πολύ στο πρώτο μέρος αλλά όχι σωστά. Η Λετονία βρήκε χώρους και τελικά έβαλε ένα γκολ. Είπαμε στους παίκτες να βάλουν το κεφάλι κάτω. Να συνεχίσουμε να τρέχουμε. Να τρέχουμε όμως σωστά.

Εάν καταφέρναμε να κάνουμε αυτό θα μπορούσαμε να βάλουμε δύο γκολ. Αυτό έγινε στο Β' μέρος που πήγαμε καλύτερα. Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνεται αλλά εμείς το κάναμε. Το αποτέλεσμα ήταν καλό με τους Λετονούς να μην έχουν γενικά πολλές φάσεις», ανέφερε αρχικά ο Σάντος.

Ερωτηθείς για το εάν είδε ότι ήθελε από την Εθνική μας ο Πορτογάλος απάντησε: « Αυτό που ήθελα να δω εγώ από την αρχή ήταν η ομάδα του Β' μέρους. Δηλαδή ο τρόπος παιχνιδιού μας σε εκείνο το ημίχρονο. Η ομάδα ήταν αδύνατο να παίξει με 4-2-4. Έπρεπε να παίξουμε με 4-4-2.

Με 4-2-4 δεν κερδίζεις. Το έχουμε πει στους παίκτες πως έτσι μπορούμε να παίξουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Εγώ έχω αυτοπεποίθηση για την ομάδα. Επίσης έχω πει πως δεν είναι δυνατόν να θέλουμε από την αρχή να βάζουμε μόνο γκολ και να μην κοιτάζουμε τα μετόπισθεν.

Χωρίς οργάνωση δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτή ήταν η διαφορά πρώτου μέρους με την επανάληψη. Η Λετονία δεν μπορούσε να πάρει μπάλες. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Εμείς το κάνουμε πολύπλοκο».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags