Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, ο διεθνής φορ τόνισε: "Πρέπει να δείξουμε πολλά περισσότερα πράγματα σε αυτή την διοργάνωση, όμως πιστεύω ότι και στο ματς με την Κολομβία δείξαμε κάποια πράγματα. Ήταν ένα πολύ παράξενο ματς. Στα πρώτα πέντε-έξι λεπτά δεν είχαμε μπει 100% στο παιχνίδι και δεχθήκαμε και το πρώτο γκολ. Μετά από αυτό, είχαμε πολλή κατοχή της μπάλας, πολλή κυκλοφορία και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Η Κολομβία δεν δημιούργησε άλλες φάσεις, αλλά πέτυχε τρία γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Ξέρω ότι όλοι περίμεναν κάτι πολύ διαφορετικό από την Ελλάδα σε αυτό το Μουντιάλ. Να παίζουμε όλοι πίσω από την μπάλα, να είμαστε μόνο στην άμυνα και να κρατάμε το μηδέν για να πάρουμε κανέναν βαθμό. Όλοι, όμως, είδαν στο παιχνίδι με την Κολομβία μια ομάδα που θέλει να επιτίθεται, κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και προσπαθεί να κάνει φάσεις. Παίξαμε για τη νίκη και το δείξαμε. Δεν πρόκειται να αλλάξει το στυλ μας".
Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία, ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσε: "Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με καλύτερα αποτελέσματα και πλέον, στο ματς με την Ιαπωνία η νίκη είναι μονόδρομος. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε θετικοί, να συνεχίσουμε την δουλειά και να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως παίξαμε. Υπό άλλες συνθήκες, θα παίρναμε τη νίκη με την εμφάνιση που κάναμε και με αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη αναμέτρηση".