Facebook Pixel Δεν σεβάστηκε τίποτα... το παλιόπαιδο!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-19 23:52:00

Δεν σεβάστηκε τίποτα... το παλιόπαιδο!

Δεν σεβάστηκε τίποτα... το παλιόπαιδο!

Ο εκπληκτικός Λουίς Σουάρες με δύο γκολάρες υψηλής κλάσης πότισε φαρμάκι τους συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ, δίνοντας στην Ουρουγουάη τη νίκη 2-1 επί της Αγγλίας που χαροπαλεύει στο Μουντιάλ. Ισοφάρισε προσωρινά ο Ρούνεϊ.

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα δεν έγιναν σπουδαία πράγματα. Ένα άστοχο φάουλ του Ρούνεϊ (10') και ένα ακόμα άστοχο του Ροντρίγκεζ (20') ήταν οι δύο μικροευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, ενώ από το 25' και μετά το ματς... ζεστάθηκε. Στο 27' ο Καβάνι απείλησε σε κομπίνα φάουλ των Ουρουγουανών, ενώ στο 31' ο Ρούνεϊ "σημάδεψε" εξ επαφής το δοκάρι σε μαγική εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ.

Το σκορ άνοιξε στο 39' με ιδανική συνεργασία των δύο σταρ της Ουρουγουάης. Ο Καβάνι βρήκε τον Σουάρες στην πλάτη της αγγλικής άμυνας και ο επιθετικός της Λίβερπουλ με υποδειγματική κεφαλιά νίκησε τον Χαρτ για το 1-0, σημειώνοντας το 40ο γκολ με την Εθνική της χώρας του.

Η Αγγλία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα όπως είχε κάνει και στο ματς με την Ιταλία, ωστόσο στο σουτ του Στάριτζ στο 41', ο Μουσλέρα είχε την απάντηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ όλοι περίμεναν πίεση από την πλευρά των "Τριών Λιονταριών", εκείνη που αναζήτησε το γκολ ήταν η Ουρουγουάη. Στο 49' ο Χαρτ απέκρουσε στα όρια της γραμμής το απευθείας κόρνερ του Σουάρες, ενώ στο 52' ο Καβάνι αστόχησε απελπιστικά σε τετ α τετ. Οι Άγγλοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο 54', όταν ο Μουσλέρα είπε "όχι" στο κοντινό σουτ του Ρούνεϊ.

Την επόμενη φορά πάντως, ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα κατάφερε. Ο Στάριτζ έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από τα δεξιά, πάσαρε στον Τζόνσον που "μπούκαρε" στην περιοχή κι αυτός "σημάδεψε" τον Ρούνεϊ που με κοντινή προβολή έφερε το ματς στα ίσα (1-1) και πανηγύρισε το 40ο του γκολ με τα "Τρία Λιοντάρια".

Στο 78' ο Στάριτζ από δημιουργός έγινε εκτελεστής, ωστόσο ο Μουσλέρα με διπλή προσπάθεια κράτησε το 1-1.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά κι εκεί που φαινόταν ότι η Αγγλία έχει το μομέντουμ "μίλησε" η κλάση του Λουίς Σουάρες. Ο Μουσλέρα έκανε το βολέ, Καβάνι και Τζέραρντ πήδηξαν για την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε στην πλάτη της άμυνας της Αγγλίας κι εκεί ο επιθετικός της Λίβερπουλ έκανε αυτό για το οποίο πληρώνεται ακριβά στο Νησί. Κοντρόλαρε και με σουτ... κανονιά τίναξε τα δίχτυα του Χαρτ "γράφοντας" το 2-1, γκολ που έδωσε τη νίκη στην Ουρουγουάη.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονζάλες (78' Φουσίλε), Ρίος, Λοντέιρο (67' Στουάνι), Ροντρίγκεζ, Καβάνι, Σουάρες (89' Κόατες).

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον (87' Λάμπερτ), Στέρλινγκ (64' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (71' Λαλάνα), Στάριτζ.

Κίτρινες: Γκοντίν (9') - Τζέραρντ (68')

Διαιτητής: Καρμπάγιο (Ισπανία)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags