Με τον Τζόελ Κάμπελ να κάνει άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι και τον Ρουίς να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 44' με κεφαλιά από κοντά, η Κόστα Ρίκα επικράτησε 1-0 της Ιταλίας, έκανε το 2/2 και πανηγυρίζει από σήμερα την πρόκρισή της.

Οι Ιταλοί αντίθετα μπαίνουν σε περιπέτειες, αφού πλέον ισοβαθμούν με την Ουρουγουάη την οποία αντιμετωπίζουν στην τελευταία αγωνιστική. Στον «τελικό» του ομίλου, με νίκη ή ισοπαλία η Ιταλία προκρίνεται, ενώ η παρέα του Σουάρες θέλει μόνο νίκη, αφού σε ισοβαθμία υστερεί (μετράνε τα γκολ).

Δεν έχει πέναλτι; Πάρε το γκολ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ρόλο... οδηγού και την Κόστα Ρίκα να αμύνεται εξαιρετικά και να γίνεται απειλητική, κάθε φορά που ο Κάμπελ έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Το πρώτο εικοσάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια ιδιαίτερα φάση, ωστόσο μετά το μισάωρο η Ιταλία άυξησε την πίεσή της και στο 31' έφτασε μία... ανάσα από το γκολ. Ο Πίρλο έβγαλε τετ α τετ τον Μπαλοτέλι, όμως αυτός αν και πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης... σπατάλησε άλλη μία καλή ευκαιρία. Μετά το 40' όμως η Κόστα Ρίκα βγήκε μπροστά και στο 43' θα μπορούσε να είχε ανοίξει και το σκορ, αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι στην «καθαρή» ανατροπή του Κιελίνι στον Κάμπελ εντός περιοχής. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι... δίκαιο, ένα λεπτό αργότερα έγινε το 0-1, με τον Ρούις να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

Πίρλο – Πίρλο όλοι και από γκολ τίποτα...

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικά, πέρασε στο παιχνίδι ο Κασάνο και ο Πίρλο ανάλεβε να... τροφοδοτεί τους επιθετικούς με σέντρες και κάθετες μπαλιές. Ωστόσο, η Κόστα Ρίκα ήταν άριστα στημένη αμυντικά και η μπάλα δεν πέρναγε με τίποτα στην περιοχή της. Η μόνη σοβαρή ευκαιρία των Ιταλών, ήταν το απευθείας φάουλ του Πίρλο στο 53', το οποίο έδιωξε με γροθιές ο Νάβας. Στο τελευταίο μισάωρο η Ιταλία είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, όμως δεν μπορούσε να διασπάσε την διπλή άμυνα ζώνης. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Κοστα Ρίκα να πανηγυρίζει την πρόκριση και την Ιταλία να... μπαίνει σε περιπέτειες.