Facebook Pixel Από τον Γολιάθ, θα μάς μείνει μόνο ο... Νταβίντ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-23 20:52:00

Από τον Γολιάθ, θα μάς μείνει μόνο ο... Νταβίντ!

Από τον Γολιάθ, θα μάς μείνει μόνο ο... Νταβίντ!

Η πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία, αποχαιρέτησε το Μουντιάλ με νίκη 3-0 απέναντι στην Αυστραλία, ωστόσο οι εμφανίσεις της απογοήτευσαν τους πολυάριθμους θαυμαστές της. Highlight ο Νταβίντ Βίγια!

Το μοναδικό που θύμισε τη μεγάλη ομάδα των προηγούμενων ετών ήταν το "μαγικό" γκολ του Βίγια και η επιστροφή των Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα. Η... ζωγραφιά του Ισπανού φορ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ενώ τα πλασέ των συμπαικτών του στο δεύτερο μέρος "σφράγισαν" την επικράτηση των "Φούριας Ρόχας", που παρέδωσαν το στέμμα τους και επιστρέφουν πρόωρα στη βάση τους, καθώς απέτυχαν να διακριθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το γκολ-όαση του Βίγια ήρθε στο 36ο λεπτό του αγώνα κι αφού προηγουμένως ο μεγάλος επιθετικός, ο οποίος πρόσφατα πήρε μεταγραφή στην ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Υόρκης, εκτέλεσε άστοχα στο 21' και στη συνέχεια (23') μοίρασε την "ασίστ" στον Τζόρντι Άλμπα που "νικήθηκε" από τον Ράιαν. Στη συνέχεια ο Βίγια έδειξε την κλάση του και με όμορφο τακουνάκι "έγραψε" το 1-0.

Από τη... σούπα του δευτέρου ημιχρόνου, εκείνο που ξεχώρισε ήταν τα δύο γκολ της Ισπανίας απέναντι σε μια Αυστραλία που δεν έκανε αισθητή την παρουσία της σε καμία στιγμή του ματς. Ο Τόρες πλάσαρε εύστοχα τον Ράιαν για το 2-0 στο 69' και στο 82' ήταν η σειρά του πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι και νυν αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάτα, που δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Με τη νίκη αυτή, η Ισπανία τερμάτισε στην 3η θέση του 2ου ομίλου και άφησε την τελευταία για την απογοητευτική Αυστραλία.

Αυστραλία (Άντζι Ποστέκογλου): Ράιαν, ΜακΓκόουαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Γέντινακ, ΜακΚέι, Λέκι, Μπόζανιτς (72' Μπρεσιάνο), Όαρ (61' Τροΐζι), Τάγκαρτ (46' Χάλοραν).

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ρέινα, Χουανφράν, Αλμπιόλ, Ράμος, Άλμπα, Τσάμπι Αλόνσο (84' Σίλβα), Κόκε, Ινιέστα, Καθόρλα (68' Φάμπρεγκας), Βίγια (57' Μάτα), Τόρες.

Κίτρινες: Σπιράνοβιτς (89') - Ράμος (62').

Διαιτητής: Ν. Σουκράλα (Μπαχρέιν).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags