Facebook Pixel Ποιο 7-1; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-10 01:55:00

Ποιο 7-1; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ποιο 7-1; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο!

Όσοι ξενέρωσαν που ο δεύτερος ημιτελικός δεν είχε πέντε γκολ στο ημίχρονο και πήγαν για ύπνο νωρίς, έχασαν ένα σπουδαίο ματς, ίσως ανώτερο από το 7-1. Διαβάστε γιατί...

Μπορεί σήμερα να μην είχαμε επτάρες, να μην είχαμε....ξεφτίλισμα κάποιας ομάδας ούτε και πέντε γκολ σε τριάντα λεπτά, είχαμε όμως το «πραγματικό ποδόσφαιρο» το οποίο (δυστυχώς) έχασε όποιος βαρέθηκε ή νύσταξε νωρίς και έκλεισε την τηλεόραση στο ημίχρονο.

Η αναμέτρηση της Αργεντινής με την Ολλανδία δικαίωσε όσους έχουν χαρακτηρίσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ως ένα από τα καλύτερα που έχουν διεξαχθεί ποτέ. Όχι φυσικά επειδή είδαμε μπαλάρα, πολλά γκολ και αμέτρητες φάσεις στο 90λεπτο. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη στα 120 λεπτά που κράτησε το ματς. Αυτά άλλωστε τα «χορτάσαμε» στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Γερμανία...

Στον δεύτερο ημιτελικό είδαμε ένα ματς χωρίς φάσεις, αλλά με πολύ τακτική και εξαιρετικές άμυνες. Ένα παιχνίδι που οι δύο προπονητές «διάβαζαν» για μέρες και στο οποίο αμφότεροι αποδείχθηκαν σωστοί, αφού κατάφεραν να «κλειδώσουν» ο καθένας τον... παικταρά του αντιπάλου. Μέσι και Ρόμπεν δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτά που μας είχαν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια και για αυτό η κανονική διάρκεια και η παράταση τελείωσαν χωρίς γκολ.

Ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μόνο το θέαμα και τα πολλά γκολ. Ποδόσφαιρο είναι η αγωνία στον πάγκο και στις κερκίδες όταν το ματς είναι 0-0 στο 90', οι οδηγίες των προπονητών στην παράταση και φυσικά το απίθανο τάκλιν του Μασεράνο στο 91' στο σουτ του Ρόμπεν που ήταν σίγουρο γκολ, αλλά και η μοναδική ευκαιρία του Παλάσιο στο 115'.

Όσοι λοιπόν άντεξαν την... σούπα, δικαιώθηκαν και παρακολούθησαν άλλη μία μοναδική παράσταση. Είδαμε παίκτες να παίζουν με ψυχή και να τα δίνουν όλα για 120 λεπτά. Είδαμε δύο εξαιρετικούς προπονητές να κάνουν αλλαγές μετά το 90' και να τα παίζουν... όλα για όλα και φυσικά την διαδικασία των πέναλτι, που σε γεμίζει με άγχος, ακόμα και όταν και δεν είναι στο χορτάρι η αγαπημένη σου ομάδα.

Αυτή λοιπόν είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Η αγωνία, το καρδιοχτύπι και η λύτρωση. Καλό το θέαμα και η «επτάρα», θα τη θυμόμαστε για πάντα, όμως σήμερα είδαμε την άλλη όψη του αθλήματος, την άγρια, αυτή που σε κρατάει ξύπνιο και πάνω από ένα υπολογιστή δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα....

ΥΓ. Γερμανία – Αργεντινή ε; Περιμένουμε άλλο ένα σπουδαίο ματς την Κυριακή για να κλείσει αυτό το Μουντιάλ όπως του αξίζει και όπως μας έμαθε!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags