Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Χαμός πριν τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής - Τέλος ο Ιτούδης - Σπανούλης και κορυφαίος κόουτς για τον πάγκο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-03 10:00:00

Χαμός πριν τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής - Τέλος ο Ιτούδης - Σπανούλης και κορυφαίος κόουτς για τον πάγκο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Χαμός πριν τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής - Τέλος ο Ιτούδης - Σπανούλης και κορυφαίος κόουτς για τον πάγκο!

Η επόμενη ημέρα και ποιος θα αναλάβει την Ελλάδα. Ο κόουτς του Περιστερίου έχει αρκετούς υποστηρικτές εντός της ΕΟΚ, όμως υπάρχει και μία ακόμα εξαιρετική περίπτωση, που για κάποιους θεωρείται ιδανική.

Ο αποκλεισμός από την Λιθουανία και κυρίως η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και η μεγάλη διαφορά, αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις μετά το παιχνίδι της Κυριακής και το οριστικό «αντίο» από το Μουντομπάσκετ.

Οι πληροφορίες για το μέλλον του Δημήτρη Ιτούδη είναι συγκεχυμένες, ωστόσο τα τελευταία 24ωρα όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής, εξέλιξη που θα ικανοποιήσει τόσο τον ίδιο και τη Φενέρ όσο και την Ομοσπονδία. Ο Έλληνας κόουτς, ειδικά φέτος με τις πολλές απουσίες, προσπάθησε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, όμως δεν πήγε την Εθνική στο… επόμενο επίπεδο, ενώ οι σχέσεις του με κάποιους παίκτες, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ΕΟΚ.

Ο Ιτούδης λοιπόν αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του και ήδη αναζητείται ο διάδοχός του. Στην λίστα υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο πολύ δυνατά ονόματα. Είναι του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους έχουν… έρεισμα εντός της Εθνικής και της Ομοσπονδίας.

Ο Σπανούλης αν και νέος προπονητής τα πήγε εξαιρετικά στον πάγκο του Περιστερίου, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί για την πάγκο της Ελλάδας και πριν αναλάβει ομάδα στην Α1, κάτι που δείχνει πως έχει αρκετούς υποστηρικτές.

Ο Σφαιρόπουλος από την άλλη προφανώς είναι πιο έμπειρος, έχει δημιουργήσει εξαιρετικές ομάδες, όπως αυτή στον Ολυμπιακό τη διετία 2015, 2016, όταν οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στην Ελλάδα και κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα. Εχει δουλέψει επίσης σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ ως βοηθός) και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ υπήρξε επίσης βοηθός στους Χιούστον Ρόκετς (2012). Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι υπήρξε για δύο διαστήματα στο προπονητικό τιμ της Εθνικής. Την τριετία 2001-2004, αλλά και τη σεζόν 2019-2020, με τον Σφαιρόπουλο να έχει θητεύσει δίπλα στους Γιάννη Ιωαννίδη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιόνας Καζλάουσκας.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Οργιάζει" στο Mundobasket, τον θέλει ο Αταμάν - Απογειώνει το πλάνο του ΠΑΟ - "Εμπόδια" για Κορκμάζ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags