Ο 32χρονος φορ της Θέλτα μίλησε ανοιχτά για τα όσα διαδραματίζονται στην Παλαιστίνη, βρισκόμενος στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας ενόψει των αναμετρήσεων με Γεωργία (11/10) και Βουλγαρία (14/10) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

«Το να φοράω τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στην καριέρα μου. Δεν ξέρω αν θα ξανακληθώ ποτέ, αλλά έχω αποφασίσει να μην επιστρέψω στην εθνική μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα και να σταματήσουν να μένουν ατιμώρητες τέτοιες πράξεις. Θέλω ένα πιο δίκαιο, ανθρώπινο και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο».

Μπόρχα Ιγκλέσιας: "Να σηκωθεί μια παλαιστινιακή σημαία και ας μην σκοράρω"

«Δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στη διακοπή ενός αθλητικού γεγονότος, παρά στη γενοκτονία»

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας πήρε τη θέση του τραυματία Λαμίν Γιαμάλ και ρωτήθηκε αν περίμενε την κλήση του:

«Δεν το περίμενα. Ήξερα ότι είναι δύσκολο να βρεθώ στην εθνική και θεώρησα πως δεν θα ήμουν επιλογή. Δεν ξέρω αν η συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ είναι ρεαλιστική. Μακάρι, αν αυτό βοηθούσε, τη στιγμή που πάω να σουτάρω, να εμφανιστεί κάποιος με μια παλαιστινιακή σημαία και να ακυρωθεί το γκολ. Με εκπλήσσει το ότι δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στη διακοπή ενός αθλητικού γεγονότος, παρά στη γενοκτονία. Είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω πλήρως».