Ο Τζενάρο Γκατούζο μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της εθνικής Ιταλίας από το Μουντιάλ 2026, λόγω της ήττας στη Ζένιτσα από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (1-1 στην παράταση, 4-1 στα πέναλτι), έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας.
Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος κατόπιν σχετικής προτροπής από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα, έχει την ευκαιρία να παραμείνει στην θέση του, αλλά τελικά θ' αποχωρήσει, όπως αναφέρουν σχετικά ΜΜΕ σε Ρώμη και Μιλάνο.
Διαβάστε επίσης...
Οι υποψήφιοι και οι δυσκολίες
Μαζί με τον Γκατούζο, αποχωρεί και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν από τον ρόλο του επικεφαλής της αποστολής, θέση που κατείχε από το 2023. Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα για τη διαδοχή, με τους Αντόνιο Κόντε και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αποτελούν τις βασικές επιλογές. Ωστόσο, αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαια σε συλλόγους (Νάπολι και Μίλαν αντίστοιχα), κάτι που περιπλέκει την κατάσταση.
Παράλληλα, εξελίξεις αναμένονται και στο διοικητικό επίπεδο, με τον Γκαμπριέλε Γκραβίνα να βρίσκεται υπό πίεση και το ενδεχόμενο αποχώρησης να παραμένει ανοιχτό.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο