«Προσπάθησα, προσπάθησα. Τώρα τελείωσε. Ξεκίνησα εδώ και τελειώνω εδώ». Ο Νεϊμάρ ήταν προορισμένος να διαδεχθεί τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν ο φυσικός κληρονόμος μιας ανεπανάληπτης εποχής, ο ποδοσφαιριστής που υποτίθεται ότι θα έπαιρνε τη σκυτάλη όταν οι δύο θρύλοι θα αποχαιρετούσαν.
Ο μόνος ποδοσφαιριστής που φαινόταν να διαθέτει αρκετό ταλέντο, χάρισμα και παρουσία στα μέσα ενημέρωσης για να καταλάβει έναν θρόνο που ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος μοιράζονταν για περισσότερα από 15 χρόνια. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο κατέληξε να δημιουργήσει ένα σκληρό παράδοξο για τον Βραζιλιάνο με το νούμερο 10 .
Διαβάστε επίσης...
Για χρόνια, η προφητεία φαινόταν αναπόφευκτη. Κέρδισε το Champions League με την Μπαρτσελόνα, έλαμψε δίπλα στον Μέσι, ηγήθηκε της Βραζιλίας από πολύ νεαρή ηλικία και είχε μια κολοσσιαία προσδοκία: να είναι ο άνθρωπος που θα εγκαινίαζε την επόμενη εποχή . Ήταν σχεδόν δεδομένο... αν και ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Ο Νεϊμάρ δεν μπόρεσε να διατηρήσει την καριέρα που του υποσχέθηκε το ταλέντο του. Τραυματισμοί, επαγγελματικές επιλογές, αποτυχίες με τη Βραζιλία και μια ασυνέπεια που σταδιακά μείωνε τη συνέπειά του τον έσπρωξαν σιγά σιγά από τη θέση που προοριζόταν για λίγους εκλεκτούς.
Ο κληρονόμος που έφτασε πρώτος στο τέλος
Εν τω μεταξύ, ο Μέσι και ο Κριστιάνο, οι δύο ποδοσφαιριστές που υποτίθεται ότι θα διαδεχόταν, αρνήθηκαν να φύγουν . Στα 39 και 41 χρόνια τους, αντίστοιχα, προσάρμοσαν το ποδόσφαιρό τους στο πέρασμα του χρόνου, γερνώντας ενώ ανταγωνίζονταν σαν τα δύο θηρία που ήταν πάντα και συνέχισαν να χαρίζουν ο ένας στον άλλον νύχτες λαμπρότητας, τροφοδοτώντας έναν θρύλο που φαινόταν να μην έχει ημερομηνία λήξης. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη αντίφαση.
Ο Νεϊμάρ ήταν το μέλλον, αλλά το μέλλον δεν τον έδωσε. Εν μέρει επειδή ο Μέσι και ο Κριστιάνο αρνήθηκαν να φύγουν... για να σβήσουν μια πραγματικότητα στην οποία φαινόταν ότι έπρεπε να αναδυθεί όταν έφυγαν, αλλά τελικά τον ξεπέρασαν. Και τώρα, ο Βραζιλιάνος αποχαιρετά δακρυσμένος στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο Μέσι, ο οποίος για άλλη μια φορά στοχεύει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Κριστιάνο, ο οποίος επίσης αποκλείστηκε δακρυσμένος , δεν σταμάτησαν ποτέ να παρατείνουν μια εποχή που φαινόταν να έχει τελειώσει προ πολλού.
Η Βραζιλία έχει επίσης εμπλακεί σε αυτό το παράδοξο. Για πάνω από μια δεκαετία, περίμεναν τον Νεϊμάρ να τους φέρει πίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο που κυνηγούν από το 2002. Τον προστάτευσαν, τον έκαναν είδωλο και τον έκαναν σύμβολο μιας γενιάς. Αλλά η ιστορία του με τη Σελεσάο τελειώνει σημαδεμένη από πόνο, δάκρυα και την αίσθηση ενός ημιτελούς έργου.
Έτσι, ο Νεϊμάρ δεν ήταν μια αποτυχία... αλλά ο τελευταίος χορός του αφήνει μια πικρή γεύση. Το σώμα του σταμάτησε να του δίνει όλα όσα οραματιζόταν το μυαλό του εδώ και πολύ καιρό.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο