Η FIFA ανακοίνωσε τον διαιτητή που θα διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ισπανία, με τον Σλάβκο Βίντσιτς να παίρνει τη μεγαλύτερη διαιτητική τιμή της καριέρας του.

Ο Σλοβένος ρέφερι επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να βρίσκεται στο κέντρο του κορυφαίου αγώνα της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η στιγμή που ενημερώθηκε για τον ορισμό του καταγράφηκε από τη FIFA και ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Ο Βίντσιτς δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και ξέσπασε σε κλάματα, συνειδητοποιώντας πως θα διευθύνει τον τελικό του Μουντιάλ.

Διαιτητής του Ολυμπιακός - ΠΑΟ θα σφυρίξει τον τελικό του Μουντιάλ 2026

Μαζί του στο διαιτητικό τρίο θα βρίσκονται οι συμπατριώτες του Τόμαζ Κλάντσνικ και Άνταζ Κόβατσιτς ως βοηθοί, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αντχάμ Μαχαντμέ από την Ιορδανία.

Ο Βίντσιτς έχει ήδη διευθύνει τρία παιχνίδια στο φετινό Μουντιάλ: το Βραζιλία – Μαρόκο, το Ιορδανία – Αλγερία στη φάση των ομίλων και το Μεξικό – Εκουαδόρ στη φάση των «32».

Παράλληλα, ο Σλοβένος είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει διευθύνει πέντε αγώνες στη χώρα μας. Ο πιο πρόσφατος ήταν το ντέρμπι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ιανουάριο του 2025, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.