Η εξαιρετική εκκίνησή της φέτος στο Αγγλικό πρωτάθλημα, έχει αποφέρει στην Τσέλσι τρομερή αυτοπεποίθηση. Ο συνδυασμός των δύο αυτών στοιχείων κάνουν από τώρα την ομάδα του Λονδίνου πολύ δυνατή, σε μία κούρσα που όταν ξεκινούσε ουδείς την υπολόγιζε ως σοβαρή διεκδικήτρια της κορυφής. Άπαντες είχαν αρκετά επιχειρήματα για να υποστηρίξουν πως και φέτος η κούπα της premier league θα καταλήξει σε μία από τις βιτρίνες των ομάδων του Μάντσεστερ. Στο βορά έτσι κι αλλιώς έχουν ταξιδέψει πέντε πρωταθλήματα τις τελευταίες έξι σεζόν. Όμως αυτή η Τσέλσι δείχνει ακόμη πιο καλή κι από εκείνη που απέκλεισε την προηγούμενη σεζόν τη Μπαρτελόνα και έφτασε έως την κορυφή της Ευρώπης, στον τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι στο σπίτι της Μπάγερν.

Η σταθερή της άμυνα, σε συνδυασμό με την φιλοσοφία του ισορροπημένου τρόπου ανάπτυξης, με τις πολλές και κοντινές πάσες, την έχουν μετατρέψει σε Μπαρτσελόνα της Αγγλίας! Τα νέα και φρέσκα πρόσωπα από τη μέση και μπροστά έχουν προσδώσει και την ποιότητα, με την οποία ολοκληρώνεται η δουλειά με επιτυχία. Όταν μπροστά από τον Όμπι Μίκελ και τον Ραμίρεζ, κυκλοφορούν τη μπάλα ο (κορυφαίος στο ντέρμπι του Λονδίνου) Μάτα, ο εξαιρετικός χειριστής Αζάρ και ο Βραζιλιάνος Όσκαρ, είναι λογικό ο Τόρες να μετατρέπεται σε μόνιμη απειλή σε κάθε φάση στην αντίπαλη περιοχή.

Η σημερινή (29/9) νίκη της Τσέλσι στην έδρα της Άρσεναλ με 2-1 ακόμη κι αν οι «κανονιέρηδες» είχαν στο τέλος δύο ευκαιρίες τουλάχιστον για να ισοφαρίσουν, σε συνδυασμό με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της, έδειξε ότι θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και τη συμπολίτισσά της του σερ Άλεξ, για να την θέσουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Εάν διατηρήσει τέτοια συμπεριφορά και στη συνέχεια θα γίνει σύντομα η πρώτη υποψήφια για την κατάκτηση του τίτλου. Με οδηγό ένα προπονητή που παρά την απειρία του έχει την εξυπνάδα να μένει χαμηλότερα από το όνομα του συλλόγου και πιο πίσω από τους σταρ της ομάδας, αυτή η Τσέλσι παίζει με αυτοπεποίθηση, είναι η πιο φρέσκια των τελευταίων ετών (με τον Λάμπαρντ πλέον στον πάγκο) και διαχειρίζεται κάθε αγώνα βάζοντας στον εαυτό της την υποχρέωση να νικήσει. Ο πανηγυρισμός του Ντι Ματέο και των παικτών του μετά το ματς στο Έμιρεϊτς λέει πολλά για τη συνέχεια.

Πηγή: pamesports.gr