Όχι από άποψη ποδοσφαιρικής ποιότητας, αφού η Αγγλία είναι έτη φωτός μπροστά, αλλά από άποψη ...ησυχίας.

Μπορεί να πέσανε στην αρχή ένα, δυο καπνογόνα στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, αλλά από εκεί και μετά δεν άνοιξε μύτη. Τίποτα δεν έγινε. Ούτε από τις κερκίδες, ούτε και μέσα στο γήπεδο, αφού όλα κύλησαν ομαλά.

Μακάρι να ήταν όλα τα ματς αιωνίων έτσι και να μην έχουμε ποτέ ξανά τα έκτροπα σε ντέρμπι του παρελθόντος. Και, μάλιστα, και οι ίδιοι οι παίκτες συνέβαλαν σ’ αυτό, αφού συνέχεια δίνανε τα χέρια μεταξύ τους και δεν πυροδοτούσαν με λάδι στη φωτιά.

Αντίθετα, στο Μάντσεστερ έγινε χαμός. Ο Φέρντιναντ έφυγε από το γήπεδο με σχισμένο μάτι. Ή είναι σωστό να βλέπει όλος ο πλανήτης οπαδό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, να πλησιάζει παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να χρειάζεται μετά παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας για τον βγάλουνε τσουβαλιαστό; Και δεν είναι αυτό. Είναι ότι μετά το 2-3 υπήρξε ένταση και στις κερκίδες που ήταν δίπλα – δίπλα οπαδοί των δυο συλλόγων.

Θα πει κάποιος ότι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ υπήρχαν οπαδοί και των δυο ομάδων. Στο νησί, όμως, πάντα έτσι είναι. Και ο καθένας κρίνεται με τα δικά του μέτρα και σταθμά.

Ακόμα και στη διαιτησία, όμως, αν θα θέλαμε να σταθούμε, πού ήταν καλύτερη; Στο ΟΑΚΑ. Στο αγγλικό ντέρμπι έγινε χαμός με πεντακάθαρο γκολ που ακυρώθηκε στην Γιουνάιτεντ, αλλά και με μια φάση που ο Τουρέ κόπηκε λανθασμένα ενώ γινόταν απειλητικός και ο ρέφερι δεν έδωσε το πλεονέκτημα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν χαρακτηριστικά το χαμό στο ντέρμπι του Μάντσεστερ...