Facebook Pixel Κάνεις την έξυπνη; Πάρε έναν ...Κουτίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-04-13 17:31:00

Κάνεις την έξυπνη; Πάρε έναν ...Κουτίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάνεις την έξυπνη; Πάρε έναν ...Κουτίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σίτι πήγε να πιάσει κορόιδο τη Λίβερπουλ ισοφαρίζοντας 2-2 από 2-0 στο "Άνφιλντ", αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Κουτίνιο: 3-2 σε ματσάρα κι οι Κόκκινοι όλο και πιο κοντά στο πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1990!

Ένα λάθος από έναν από τους καλύτερους σέντερ μπακ στον κόσμο, του Βενσάν Κομπανί, έμελλε να κρίνει το σπουδαίο ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι που έληξε υπέρ των γηπεδούχων με 3-2! Ο αρχηγός των "σίτιζενς" με το ματς να είναι στο 2-2, ενώ η ομάδα του έχανε 2-0, έδωσε με τσαφ στον Κουτίνιο που με ωραίο σουτ νίκησε τον Χαρτ για το 3-2! Τι είχε προηγηθεί; Μια ματσάρα με τη Λίβερπουλ να προηγείται 2-0 στο 27` (6` Στέρλινγκ, 27` Σκρτελ) και τη Σίτι να γυρίζει το ματς σε 5 λεπτά με γκολ του Σίλβα και αυτογκόλ του Τζόνσον! Μεγάλη νίκη για τους "ρεντς" που είναι πιο κοντά από ποτέ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1990!! Αρκεί να κάνει το 4x4...

Μπήκε σαν Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ μπήκε για να νικήσει στο "Άνφιλντ" και στο 6` ο Στέρλινγκ "χάζεψε" τους Κομπανί και Χαρτ, ανοίγοντας το σκορ με ωραίο σουτ! Ο ίδιος παίκτης στο 15` με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Στάριτζ, αλλά ο Άγγλος φορ από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει! Οι "ρεντς" πίεζαν για το δεύτερο γκολ και μέσα σ` όλα η Σίτι έχασε και τον Γιάγια Τουρέ, που έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο 20` με τον Χάβι Γκαρθία να παίρνει τη θέση του. Στο 26` ο Χαρτ έβγαλε με απόκρουη την εξ επαφής κεφαλιά του Τζέραρντ, αλλά ο αρχηγός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σκρτελ με γυριστή κεφαλιά-δυναμίτη στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-0!

Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει, με τη Λίβερπουλ πλέον να δίνει χώρο και να ψάχνει την κόντρα. Ο Κουτίνιο στο 42` δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς, αν και είχε και την πάσα εκτός από σουτ και οι "πολίτες" στη συνέχεια άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις! Ο Τζόνσον έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σίλβα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μινιολέ με καταπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν στο μονοκόμματο σουτ του Φερναντίνιο από αριστερά! Πολύ ωραίο πρώτο μέρος, με τον Στίβεν Τζέραρντ να είναι ο καλύτερος του αγώνα!

Η αντίδραση της Σίτι και το... τσαφ!

Στο 53` ο Κλάτενμπεργκ χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Σουάρεζ που έκανε... "θέατρο" σε δήθεν μαρκάρισμα του Ντε Μικέλις, όμως τα άσχημα για τη Λίβερπουλ δεν είχαν έρθει ακόμα... Ο Μίλνερ, που είχε μπει αλλαγή αντί του Νάβας, έβγαλε την μπαλιά από δεξιά στο πρώτο δοκάρι και ο Σίλβα με σουτ έκανε το 1-2. Η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο πλέον και στο 63` ήρθε και η ισοφάριση. Νασρί και Σίλβα έκρυψαν την μπάλα, ο τελευταίος σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Τζόνσον και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2!

Το κακό τρίτωσε για τη Λίβερπουλ με τον Στάριτζ που τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Άλεν, ενώ ο Πελεγκρίνι λίγο μετά έβαλε τον Αγουέρο αντί του Ντζέκο. Από το 70` και μετά η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά η Σίτι έφτανε και πάλι με ευκολία στην περιοχή των "ρεντς". Ο Αγουέρο στο 75` έφυγε από αριστερά, έβγαλε στον Σίλβα, αλλά η προβολή του Ισπανού έξυσε το κάθετο δοκάρι! Όμως, ένα "τσαφ" του Κομπανί έστρωσε την μπάλα στον Κουτίνιο που από το πουθενά με το δεξί έκανε το 3-2!!

Το γκολ "πάγωσε" τη Σίτι, η οποία πάντως δεν τα παράτησε και μάλιστα είχε μια καλή φάση με την κεφαλιά του Ντε Μικέλις στο 82`. Οι "ρεντς" πλέον είχαν αποκλειστικά το μυαλό τους στην άμυνα για να κρατήσουν το πολύτιμο 3-2, με τον Μόουζες να μπαίνει αλλαγή στο 89` αντί του Κουτίνιο. Ο Χέντερσον αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη -σωστά- για φάουλ στον Νασρί στο 90+3` και... τέλος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Σακό, Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο (89’ Μόουζες), Στέρλινγκ (90’ + 5’ Λούκας), Σουάρεζ, Στάριτζ (66’ Άλεν)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Τουρέ (19’ Χάβι Γκαρθία), Φερναντίνιο, Νάβας (50’ Μίλνερ), Νασρί, Σίλβα, Τζέκο (67’ Αγουέρο)

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags