Facebook Pixel Τι λέει η στατιστική για τις αγγλικές ομάδες σε τελικούς τσάμπιονς λίγκ
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-28 21:04:00

Τι λέει η στατιστική για τις αγγλικές ομάδες σε τελικούς τσάμπιονς λίγκ

Τι λέει η στατιστική για τις αγγλικές ομάδες σε τελικούς τσάμπιονς λίγκ

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό που βρήκαμε για τον φετινό τελικό τσάμπιονς, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναμετρηθούν στο Γουέμπλεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπαρτσελόνα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, λοιπόν, υπάρχουν τέσσερις αγγλικές ομάδες που έχουν ηττηθεί σε τελικό. Κατά σειρά η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο πέρυσι, δηλαδή, δεν υπήρχε αγγλική εκπροσώπηση (Ίντερ – Μπάρτσα).

Η μοναδική ομάδα από το νησί που έχει σηκώσει κούπα αυτή την πενταετία είναι η Γιουνάιτεντ, η οποία βρήκε μπροστά της μια άλλη αγγλική ομάδα, την Τσέλσι.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο τελευταίος αγγλικός σύλλογος που πήρε το τσάμπιονς λιγκ με αντίπαλο από άλλη χώρα ήταν η Λίβερπουλ, την σεζόν 2004-2005, κόντρα στην Μίλαν.

Σίγουρα τα στατιστικά δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για την Αγγλία και την Γιουνάιτεντ, όμως ίσως ήρθε η ώρα, όπως τουλάχιστον θα εύχονται οι απανταχού οπαδοί της Μάντσεστερ, να σπάσει αυτή η παράδοση. Η Μπαρτσελόνα, ως γνωστόν, σε δυο τελικούς τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δυο κύπελλα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags