Facebook Pixel Ο Α. Πανούτσος γράφει για Μουρίνιο!
Ποδόσφαιρο
| 2014-10-07 14:46:00

Ο Α. Πανούτσος γράφει για Μουρίνιο!

Ο Α. Πανούτσος γράφει για Μουρίνιο!

Μουρίνιο, the coach everybody loves to hate, είναι μόνο ένας. Προπονητές που θέλουν να του ρίξουν σπρωξιά φτιάχνουνε ουρά.

Aντίθετα με την κερκίδα και τους δρόμους που είμαι κάθετα αντίθετος, στον αγωνιστικό χώρο δεν ήμουνα ποτέ εναντίον μιας μετρημένης σωματικής βίας.

 

Οχι ο ένας να στέλνει τον άλλο στο νοσοκομείο, αλλά μία ψιλούλα, μία σπρωξιά μπορεί να σε κάνει να πεις «να αγιάσει το χεράκι του που την έδωσε». Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που παρακολουθούν ποδόσφαιρο χθες είπαν να αγιάσει το χεράκι του Αρσέν Βενγκέρ. Ο οποίος μετά από ένα τάγκλινγκ του Κέιχιλ στον Αλέξις Σάντσες έχωσε μια περιποιημένη σπρωξιά στον Ζοζέ Μουρίνιο την ώρα που πλησίαζε τον ίδιο και τον τέταρτο. Μουρίνιο, the coach everybody loves to hate, είναι μόνο ένας. Προπονητές που θέλουν να του ρίξουν σπρωξιά φτιάχνουνε ουρά.

 

OΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕYΤΗΚΕ στο «Βήμα» κοινή συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Βασίλη Σπανούλη εναντίον της βίας δεν είναι έκπληξη. Στο παρελθόν και οι δύο πριν από ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έχουν κάνει αντίστοιχες δηλώσεις με τη γνωστή σε όλους «επιτυχία». Δηλώσεις όπως του Διαμαντίδη «μακάρι να βρεθεί μια λύση» είναι μάλλον προβλεπόμενες εκτός αν κάποιος πίστευε ότι δεν θέλει να βρεθεί λύση. Και δηλώσεις σαν του Σπανούλη «...πρέπει να υπάρχουν κάμερες, φωτογραφίες, η Αστυνομία να ξέρει αμέσως ποιος πετάει αντικείμενα, ποιος βρίζει και αμέσως να συλλαμβάνεται. Ετσι πρέπει να γίνει κάποτε και στην Ελλάδα γιατί -δυστυχώς, ντρέπομαι που το λέω- θα θρηνήσουμε όχι ένα, αλλά πολλά θύματα ακόμη» εντελώς θεωρητικές, αφού το έγκλημα έγινε στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, που δύσκολα θα είχε κάμερες. Αν οι δηλώσεις όμως είναι κοινότυπες οφείλεται σε κάτι άλλο που ανέφερε σε μια στιγμή ο Διαμαντίδης. «Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς». Το «εμείς» με τον χρόνο αφορά όλο και περισσότερους και για να αποδειχθεί δεν χρειάζεται παρά να πούμε ότι το έγκλημα έγινε σε ματς Ηροδότου - Εθνικού. Δεν προκλήθηκε ούτε από τη συμπεριφορά των παικτών, ούτε από τις εφημερίδες, ούτε από προέδρους και υποτιθέμενους στρατούς τους αλλά από άτομα που σκότωσαν κάποιον, χωρίς ποτέ να γίνουν καθαροί οι λόγοι γιατί έγινε το έγκλημα. Πιθανότατα γιατί λόγοι δεν υπήρχαν.

Και τέτοιες περιπτώσεις δεν λύνονται από κανέναν αθλητικό φορέα, ούτε ανόητη αναβολή αγώνων, αλλά από την αστυνομία και τη γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags