Ο Άγγλος χαφ θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ και το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα όπου βρίσκεται... όλη του τη ζωή. Ξεκινώντας σαν οπαδός, στη συνέχεια σαν μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος και πλέον σαν ηγέτης.

Συνολικά, 695 εμφανίσεις, τρίτος στην ιστορία της Λίβερπουλ πίσω από τους Ίαν Κάλαχαν (857) και Τζέιμι Κάραγκερ (737).

180 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

10 τίτλοι.

459 ματς με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ

8 φορές στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ladies and gentlemen, it's Steven Gerrard.

-Η πρώτη του συμμετοχή με την ανδρική ομάδα της Λίβερπουλ ήρθε στις 29 Νοεμβρίου του 1998, σε ματς απέναντι στη Μπλάκμπερν. Πέρασε στο παιχνίδι με αλλαγή λίγο πριν το φινάλε, σε ηλικία 18 ετών.

-Η πρώτη του αποβολή ήταν σε ντέρμπι απέναντι στην Έβερτον, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1999. Μπήκε στο ματς στο 66ο λεπτό, όμως η απειρία της ηλικίας τον οδήγησε σε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Κέβιν Κάμπελ, με αποτέλεσμα να αντικρίσει για πρώτη φορά το κόκκινο χρώμα της κάρτας και να χάσει τρία παιχνίδια.

-Το πρώτο του γκολ ήταν καταπληκτικό. Κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ στις 5 Δεκεμβρίου του 1999, έδειξε τι θα επακολουθούσε και γιατί όταν θα του έδιναν χώρο έξω από την περιοχή με τη μπάλα στο δεξί, οι αντίπαλοι θα μετάνιωναν.

-Η σεζόν 2000-2001 θα του μείνει αξέχαστη, αφού κατέκτησε το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο Αγγλίας, αλλά και το Κύπελλο UEFA στον αλησμόνητο τελικό απέναντι στην Αλαβές που ολοκληρώθηκε με το εκπληκτικό 5-4!

-Η πρώτη φορά σαν αρχηγός ήταν ένα παιχνίδι απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, στις 15 Οκτωβρίου του 2003, για το Κύπελλο UEFA. Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-0, με τον «Stevie G» να γίνεται ήρωας και να κερδίζει τη φανέλα βασικού έναντι του Ντιέτμαρ Χάμαν.

-Ανάμεσα στα πολύ αγαπημένα του γκολ βρίσκεται και αυτό που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό, στις 8 Δεκεμβρίου του 2004, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. «Εκτέλεσε» τον Αντώνη Νικοπολίδη από μακρινή απόσταση για να κάνει το 3-1 και να χαρίσει στους «κόκκινους» την πρόκριση. Έκσταση στο «Άνφιλντ»...

-Το παραμύθι που έζησε με τη Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη θα είναι πάντα το μεγαλύτερο γεγονός της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο τελικός απέναντι στη Μίλαν με το τελικό 3-3 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα από το 3-0 των «ροσονέρι» στο ημίχρονο και η νίκη στα πέναλτι, εκπλήρωσαν ένα μεγάλο όνειρο του Στίβεν Τζέραρντ.

-Το 100 ευρωπαϊκό του παιχνίδι ήταν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 10 Μαρτίου του 2009, όταν μαζί με τον Τόρες έκαναν... μαγικά στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» για να διασύρουν τη «βασίλισσα» με το 4-0.

-Στα αξιοσημείωτα, συμπεριλαμβάνεται το χατ-τρικ σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, το 2012. Ήταν το πρώτο από ποδοσφαιριστή ενός εκ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων στο Λίβερπουλ, έπειτα από τον Ίαν Ρας που το είχε πετύχει το 1982. Για τον Στίβεν Τζέραρντ ήταν η δεύτερη φορά που έφτανε σε ένα χατ-τρικ, έπειτα από το 5-0 επί της Άστον Βίλα, το 2009.

-Η σεζόν 2013-2014 ολοκληρώθηκε με πολύ πόνο και δάκρυ, στοιχεία που έμοιαζε απίθανο να τα δούμε σε παίκτες της Λίβερπουλ. Διεκδικώντας με πάθος το πρωτάθλημα, που θα ήταν το πρώτο στην καριέρα του Τζέραρντ, ένα δικό του λάθος στο ντέρμπι με την Τσέλσι και μια «μαύρη» νύχτα στο «Selhurst Park», λίγες μέρες πριν το φινάλε, επέτρεψαν στη Μάντσεστερ Σίτι να κόψει πρώτη το νήμα...

Πηγή: england365.gr