Ο σύλλογος του Μέρσεϊσάιντ ανακοίνωσε επίσημα ότι πούλησε το 49.9% των μετοχών του στον επιχειρηματία, Φάρχαντ Μοσίρι, ο οποίος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε «δυνατές» επενδύσεις!

Όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά τις αποκαλύψεις των αγγλικών Μέσων ότι ο Μπιλ Κένραϊτ είχε βρει τον κατάλληλο για να κλείσει τη συμφωνία, κρατώντας παράλληλα επτασφράγιστο μυστικό το όνομά του!

Τελικά, το πρόσωπο αυτό είναι ο Μοσίρι. Ιρανός επιχειρηματίας, με περιουσία που σύμφωνα με το «Forbes» αγγίζει τα 1.3 δις λίρες και ο οποίος κατέχει μετοχές από πολλές εταιρείες ενέργειας και μεταλλευμάτων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Έβερτον, η συμφωνία για την παραχώρηση των 49.9% των μετοχών είναι οριστική και μένει η τυπική έγκριση της Πρέμιερ Λιγκ για να «μπει» επίσημα στην ομάδα ο Μοσίρι.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να επενδύσω στην Έβερτον. Ο Μπιλ Κένραϊτ μου έμαθε τι σημαίνει να είσαι Εβερτόνιαν και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω μαζί του», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ιρανός επιχειρηματίας, ενώ από τη μεριά του ο Κένραϊτ- ο οποίος λέγεται ότι θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου- ανέφερε:

«Νομίζω ότι βρήκαμε τον τέλειο άνθρωπο για να πάει την ομάδα μπροστά. Γνωρίζω τον Φάρχαντ τους τελευταίους 18 μήνες και με έπεισε, με τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις και το πνεύμα του, ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να στηρίξει την Έβερτον».