Τα σχολιανά της άκουγε η Ελλάδα ακόμα και με το παραμικρό, ενώ οι ανησυχίες από το εξωτερικό ήταν τεράστιες.

Τα γεγονότα στην Αγγλία έχουν πάρει απίστευτη έκταση. Για τέσσερις σερί ημέρες γίνεται πραγματικά χαμός σε τόσες μεγάλες πόλεις του νησιού. Ωστόσο, η σύνδεση αυτής της έκρυθμης κατάστασης με τους ολυμπιακούς αγώνες του χρόνου το καλοκαίρι έχει πάρει πολύ μικρές διαστάσεις. Μόνο σήμερα ψελλίστηκαν κάτι ανησυχίες από τους διοργανωτές, που και πάλι προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτά που συμβαίνουν και να καθησυχάσουν τους επισκέπτες.

Δεν τίθεται, όμως, μόνο θέμα ασφαλείας για τους ολυμπιακούς αγώνες. Υπάρχουν και διοργανώσεις που προηγούνται. Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη περιμένει την έναρξη της πρέμιερ λιγκ αυτό το Σάββατο. Σε λίγα 24ωρα, δηλαδή.

Η αναβολή ποδοσφαιρικών αγώνων μεσοβδόμαδα προμηνύει ότι ίσως να υπάρξουν εξελίξεις τις προσεχείς ώρες και για την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής. Ήδη από χθες το βράδυ ο σκύλος δημοσίευσε κάτι σχετικό.

Πώς, δηλαδή, είναι δυνατόν να γίνει η 1η αγωνιστική όταν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Αγγλίας βρίσκονται στους δρόμους και κυνηγιούνται με τους διαδηλωτές; Κι επίσης, ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά ότι δεν θα έχουμε έκτροπα και στα αγγλικά γήπεδα;

Η περσινή σεζόν σημαδεύτηκε από γεγονότα που είχαμε χρόνια να δούμε στην Αγγλία. Και αντικείμενα έπεσαν στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και εισβολή οπαδών είχαμε σε κάποια ματς, ειδικά προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Επίσης, το κλίμα γενικότερα στην Βρετανία ήταν έκρυθμο τους τελευταίους μήνες. Έγιναν διαδηλώσεις αρκετές φορές, όπως κι επεισόδια στους δρόμους.

Όλα αυτά δεν εκπέμπουν ένα SOS και δεν γυρνάνε τις μνήμες στην μαύρη δεκαετία του ’80; Αυτήν ακριβώς την κατάσταση εξετάζουν τις τελευταίες μέρες άνθρωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου, της αστυνομίας, αλλά και της κυβέρνησης.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο έκανε βήματα μπροστά και κατάφερε να μην ανοίγει μύτη στα γήπεδά του. Ωστόσο, οι ανησυχίες έχουν πια πολλαπλασιαστεί. Θα δούμε, λοιπόν, τι αποφάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση κι αν τελικά θα ρισκαριστεί η διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής, όπως, βέβαια, κι αν θα ηρεμήσει η κατάσταση στους βρετανικούς δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τέταρτη διαδοχική μέρα ταραχών στη Βρετανία! (ΒΙΝΤΕΟ)