Με σημαντικό «διπλό» ξεκίνησε η Τότεναμ τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα της Premier League. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο επιβλήθηκε 2-1 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» της Νιούκαστλ, σε ένα ματς όπου του τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα πρώτα 18 λεπτά.
Το 1-0 έγινε στο 8', όταν ο Ντάβιντσον Σάντσες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στον Φερτόνχεν, αυτός έκανε νέα κεφαλιά από κοντά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι αλλά πέρασε ολόκληρη τη γραμμή για εννέα χιλιοστά, σύμφωνα με το goal-line technology.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 11' έπειτα από εξαιρετική σέντρα από δεξιά του Ρίτσι και κεφαλιά του Χοσέλου, όμως στο 18' οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-0, όταν ύστερα από σέντρα του Οριέ, ο Ντέλε Άλι με κεφαλιά έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λασέλς, Κλαρκ, Ντάμετ, Ρίτσι (68' Ατσού), Σέλβεϊ, Ντιαμέ, Κένεντι, Αγιόθε Πέρεθ (81' Μούτο), Χοσέλου (59' Ροντόν).
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Λορίς, Οριέ, Ντάβιντσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ (88' Έιμος), Σισοκό, Λούκας Μόουρα (68' Ντεμπελέ), Έρικσεν, Άλι (80' Σον), Κέιν.