Facebook Pixel O MVP Μαρκάνο, ο Τάκης και το… ψεύτικο 3-0 της Αρσεναλ!
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-24 23:23:00

O MVP Μαρκάνο, ο Τάκης και το… ψεύτικο 3-0 της Αρσεναλ!

O MVP Μαρκάνο, ο Τάκης και το… ψεύτικο 3-0 της Αρσεναλ!

O Μιχάλης Τσόχος αρθρογραφεί πάνω στην αγωνιστική κίνηση του σαββατοκύριακου.

Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά δεν ενθουσίασε. Μπορεί να πήρε το τρίποντο που είναι η ουσία, όπως είχε κάνει και την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Ξάνθη, αλλά ούτε στο Παγκρήτιο έθελξε. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με το πρώτο ματς και με δεδομένες τις διαφορετικές συνθήκες του ματς ο Ολυμπιακός μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν βελτιωμένος. Καλός όχι, αλλά βελτιωμένος ναι. Πού οφείλεται αυτή η βελτιώση.

Μα στην εμφάνιση των Τζεμπούρ, Μιραλάς μόνο στο πρώτο μέρος και στη συνολική παρουσία του Ουρμπάιθ και του Μαρκάνο στο ματς. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά καθήκοντά του (σε αντίθεση με Αβράαμ και Τοροσίδη) και επί της ουσίας «καθάρισε» το ματς με το τρίτο γκολ που πέτυχε. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός γιατί για μία ακόμη φορά δύο βασικές μονάδες του συνόλου υστέρησαν πολύ. Ο Μοντέστο και ο Φουστέρ ήταν αρνητικοί στο ματς του Παγκρήτιου και με δεδομένο ότι αρνητικοί ήταν και οι Τοροσίδης, Αβράαμ, φτάνει για να διαπιστώσουμε γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να είναι καλός.

Παρά ταύτα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους «ερυθρόλευκους» κάποια ελαφρυντικά. Το βασικότερο ότι ακόμη ψάχνονται και ψάχνουν ρυθμό. Ο δεύτερος ότι έπαιξαν σε χωράφι και όχι σε γήπεδο (ο αγωνιστικός χώρος είναι ντροπή και κρίμα και για τον γηπεδούχο Εργοτέλη που είναι μία ομάδα που παίζει με τη μπάλα κάτω) και ο τρίτος ότι παίκτες που μπορούν να τους δώσουν ποιότητα και ρυθμό είτε δεν ξεκίνησαν (Ιμπαγάσα), είτε απουσίαζαν λόγω τραυματισμού (Γιέστε, Φέισα). Όπως επίσης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους «ερυθρόλευκους» ότι πέρασαν από μία έδρα που παραδοσιακά τους δυσκολεύει και πήραν τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που πριν δύο εβδομάδες έναν άλλο διεκδικητή του τίτλου, τον ΠΑΟΚ, τον νίκησε.

Στο άλλο ματς της χθεσινής αγωνιστικής, το εντυπωσιακό 3-0 του Πανιωνίου στην Κέρκυρα απλώς επιβεβαίωσε την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Τάκης Λεμονής στον Πανιώνιο. Μία ομάδα με 13-14 παίκτες κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα ως τώρα έχοντας μαζέψει επτά βαθμούς και θα μπορούσε με βάση την εικόνα της να έχει ακόμη και 10 αφού από τον Εργοτέλη ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις και στη μοναδική ήττα της από τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει πάρει έναν βαθμό. Όπως και να έχει είναι φανερό ότι ο Πανιώνιος δεν θα κινδυνεύσει και αν αντέξει το μικρό ρόστερ ίσως και να κάνει την έκπληξη διεκδικώντας θέση στην πρώτη πεντάδα. Ο Λεμονής κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες σε μία ομάδα χωρίς διοίκηση με απλήρωτους παίκτες και προπονητικό τιμ και με πολύ μικρό ρόστερ δείχνει με τη δουλειά του γιατί είναι ο καλύτερος Ελληνας τεχνικός.

Υ.Γ. Επειδή πολλοί είναι αυτοί που δεν είδαν το ματς της Αρσεναλ με τη Μπόλτον και μαθαίνοντας το 3-0 ή βλέποντας τα στιγμιότυπα είναι πιθανόν να σχημάτισαν λάθος εικόνα, ας γράψουμε δύο κουβέντες και για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού. Πρώτον το γεγονός ότι στο 35 του ματς η Μπόλτον είχε ένα σουτ εντός εστίας και η Αρσεναλ κανένα, δίνει μία εικόνα για το πώς κύλησε το ματς στο πρώτο μέρος. Αν η κλάση του Φαν Πέρσι δεν έκανε την εμφάνισή της λίγα δεύτερα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και αν αμέσως μετά η Μπόλτον δεν έμενε με 10 παίκτες η Αρσεναλ όχι δεν θα κέρδιζε 3-0 την Μπόλτον, αλλά πολύ δύσκολα θα νικούσε γενικώς. Βεβαίως μετά το 2-0 το τόπι χάθηκε και το σκορ θα μπορούσε να ήταν 5-0 ή 6-0, αλλά τότε είχε παρατήσει το ματς και η Μπόλτον. Σε γενικές γραμμές η Αρσεναλ εξακολουθεί να είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Εύκολα, ματς δεν κερδίζει ούτε και με την Σρούσμπερι με την οποία την περασμένη Τρίτη χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να την αποκλείσει από το Λίγκ Καπ. Και ψυχολογικά μοιάζει έτοιμη να καταρρεύσει με την πρώτη στραβή. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να έχει την ποιότητα να διαλύσει το 95% των ομάδων της Ευρώπης. Και ας μην ξεχνάμε ότι φέτος στην Ευρώπη εμφανίζεται πιο σοβαρή. Με την Ουντινέζε νίκησε μέσα έξω και με την Ντόρτμουντ ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags