Κώστας Μανωλάς - Ολυμπιακός: Αρκετοί εξεπλάγησαν, και όχι άδικα, που η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για τα ματς με τη Σλόβαν δεν είχε το όνομα του Ρούμπεν Σεμέδο μέσα. Όμως, να ξέρετε, παρά τη δυσαρέσκεια σε διοίκηση και τεχνική ηγεσία για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του, πιθανότατα δεν θα ήταν εκτός της ευρωπαϊκής λίστας ο Πορτογάλος στόπερ. Στον πάγκο θα έμενε για να πάρει το... μήνυμα.

Απλά ήρθε η Γουλβς και ο Ζόρζε Μέντες (ή τον έφερε ο Ολυμπιακός, οι δυο τους ξέρουν καλύτερα) πάνω στην... ώρα για να το κάνουν πιο εύκολο. Αυτή τη στιγμή που «μιλάμε» ο Σεμέδο δεν είναι απλά πιθανό να φύγει. Είναι στο «φεύγει». Η επόμενη ομάδα του αναζητείται.

Η Γουλβς είναι η πιο ισχυρή υποψηφιότητα. Από την Παρασκευή (14/8) οι δύο ομάδες και ο παίκτης προσπαθούν να βρουν τα σωστά ποσά και τη λύση. Όμως, αν δεν κάνω λάθος, το υψηλότερο εμπόδιο για τον Σεμέδο και το 100% υπαρκτό ενδιαφέρον της Γουλβς δεν είναι οικονομικό. Το αν θα μπορέσει ο παίκτης να βγάλει άδεια εργασίας στην Αγγλία είναι. Στην Πρέμιερ Λιγκ υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τους ξένους που πρέπει να τηρούνται. Π.χ. είναι απαραίτητο ένας παίκτης που αποκτάται από αγγλική ομάδα να είναι διεθνής και να έχει έναν μίνιμουμ αριθμό κλήσεων. Υπάρχουν κι άλλα, όχι μόνο αυτά.

Νομίζω πως σύντομα θα τελειώσει το θέμα του Ρούμπεν με τη Γουλβς. Και αν ξεπεραστεί το θέμα με την άδεια εργασίας, θα τελειώσει θετικά. Ειδάλλως θα γίνει προσπάθεια να πάει σε άλλο πρωτάθλημα ο υψηλόσωμος στόπερ που δεν φαίνεται να έχει άλλη... πορεία η συνύπαρξή του με τον Ολυμπιακό.

ΥΓ: Για το Μανωλά τι να πω; Τα έχω γράψει μήνες πριν. Ο παίκτης, κάποια στιγμή, θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Απλά χρειάζεται το σωστό τάιμινγκ και οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Δεν μου φαίνεται ότι τώρα υπάρχουν αυτά...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ζημιά" εκατομμυρίων με Σεμέδο στο Λιμάνι - Ποιος είναι επόμενος - Απόφαση για Βάτσλικ-Ονιεκούρου