Facebook Pixel Ποιος είναι ο πιο... δημιουργικός;
Ποδόσφαιρο
| 2011-11-29 00:44:00

Ποιος είναι ο πιο... δημιουργικός;

Ποιος είναι ο πιο... δημιουργικός;

Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Ρονάλντο, αλλά ο Μαρκ Γκόουερ της Σουόνσι είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης από όλα τα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Σύμφωνα με την εταιρία στατιστικών Opta (από τις πιο έγκυρες σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στα ποδοσφαιρικά θέματα), αποκάλυψε τα στατιστικά που φέρνουν στην πρώτη θέση της... δημιουργίας τον μέσο της Σουόνσι, Μαρκ Γκόουερ!

Ο Γκόουερ δημιουργεί 4.39 καθαρές ευκαιρίες για γκολ ανά 90λεπτο, αποτελώντας έτσι και επίσημα τον πιο δημιουργικό παίκτη από όλα τα "μεγάλα" πρωταθλήματα στην Ευρώπη!

"Ο αδερφός μου είναι πάντα στο twitter, οπότε βλέπει πάντα ό,τι γράφεται για εμένα. Μου είπε για αυτό το στατιστικό, ότι δημιουργώ τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλον στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά είπαν ότι είμαι ο πρώτος στην Ευρώπη. Απάντησα `με δουλεύετε!`.

Αν θέλουν να μου πουν ότι είμαι πιο δημιουργικός από τον Λιονέλ Μέσι, θα το δεχτώ! Βοηθάει το ότι αναλαμβάνω τα φάουλ και τα κόρνερ και το ότι παίζω σε μια ομάδα που ήρθε στην Πρέμιερ Λιγκ για να παίζει ποδόσφαιρο με τον σωστό τρόπο", είπε ο Γκόουερ.

Ο μέσος των "Κύκνων" είναι 33 ετών και είναι... ρούκι στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Τότεναμ, προσπάθουσε επί μία πενταετία να αποδείξει ότι αζίξει μία θέση στα "σπιρούνια", ωστόσο ο τότε προπονητής Τζορτζ Γκράχαμ του αρνήθηκε.

Τώρα όμως δίνει την δική του απάντηση! "Είχα δύο εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα ως αλλαγή για το Λιγκ Καπ και όταν ο Τζορτζ Γκράχαμ ήρθε στην ομάδα ήθελα να τον εντυπωσιάσω. Έπαιξα σε ένα ματς με τις ρεζέρβες ένα βράδυ, με τον Γκράχαμ να παρακολουθεί και τραυματίστηκα. Την επόμενη μέρα μου έιπε ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν θέλει παίκτες που τραυματίζονται".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags