Facebook Pixel Λίβερπουλ - Κώστας Τσιμίκας: "Αυτό είναι το πλάνο Κλοπ για Τσιμίκα - Πώληση με 22 εκατ. λίρες - Το παρατσούκλι του στο Λίβερπουλ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-07 11:45:00

"Αυτό είναι το πλάνο Κλοπ για Τσιμίκα - Πώληση με 22 εκατ. λίρες - Το παρατσούκλι του στο Λίβερπουλ"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτό είναι το πλάνο Κλοπ για Τσιμίκα - Πώληση με 22 εκατ. λίρες - Το παρατσούκλι του στο Λίβερπουλ"

Άγγλος ρεπόρτερ μιλάει για τον "Κώστα", την επιστροφή του και το μέλλον. Γιατί δεν έπαιζε πέρυσι και πόσα παιχνίδια θα πάρει φέτος στους "Κόκκινους" και το... ελληνικό παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει. Υπάρχει περίπτωση πώλησης σε άλλη ομάδα και με πόσα χρήματα;

Λίβερπουλ - Κώστας Τσιμίκας: Mε τον ρεπόρτερ τής εφημερίδας Liverpool Echo, Joe Rimmer, εξειδικευμένο για τα θέματα της ομάδας, επικοινώνησε το sportdog.gr προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τη φετινή παρουσία τού Τσιμίκα στους Ρεντς.

Τι αποκαλύπτει για τη φετινή του παρουσία, με πόσα χρήματα θα τον παραχωρούσε η ομάδα του, ποιο είναι το παρατσούκλι του και με ποιον κορυφαίο παίκτη έχει αναπτύξει φιλική σχέση;

Οι απαντήσεις στο sportdog!

"Καλή συνεργασία με Ζότα - Για αυτό δεν έπαιζε πέρσι ο Τσιμίκας - Πίσω από τον Ρόμπερτσον"

Joe, πώς βλέπεις τον Τσιμίκα στη φετινή παρουσία του στη Λίβερπουλ;

"Ο Κώστας αναδεικνύεται ως μια πολύ καλή λύση για το αριστερό άκρο στην άμυνα της Λίβερπουλ. Παραμένει πίσω από τον Ρόμπερτσον, αλλά θα μπορούσε να είναι βασικός σε πολλά μεγάλα κλαμπ. Είναι επιθετικογενής, με ενέργεια και διαχειρίζεται καλά την μπάλα. Η Λίβερπουλ, τώρα, έχει την επιλογή να ξεκουράσει τον Ρόμπερτσον, που δεν μπορούσε να το κάνει στο παρελθόν, και ο Κώστας δίνει αυτή την επιλογή στον Κλοπ χωρίς η ομάδα του να χάνει την επιθετική απειλή της. Μάλιστα είναι σημαντικό ότι παρουσιάζει καλή συνεργασία με τον Ζότα αυτή τη σεζόν".

Ο Κλοπ τού έδωσε την περασμένη αγωνιστική περίοδο την ευκαιρία για να προσαρμοστεί και, φέτος, παρουσιάζεται διαφορετικός;

"Ο Κλοπ τον αξιοποίησε τέλεια όπως είχε συμβεί και με τον Φαμπίνιο και τον Ρόμπερτσον. Όλοι αυτοί οι παίκτες έπρεπε να περιμένουν πριν ενταχθούν στο παιχνίδι της Λίβερπουλ, καθώς ο Κλοπ προτιμάει να τους περνάει το στιλ του μέσω της προπόνησης. Η περασμένη σεζόν ήταν δύσκολη για τους Ρεντς, και λόγω των τραυματισμών, κι ο Κλοπ ήταν ανοιχτός στην προοπτική να μην πιέσει τον Κώστα για να βρεθεί σε μια ομάδα με πολλές αλλαγές, κάτι που θα έκανε πιο δύσκολη την ένταξή του στο σύνολο".

"Καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο - Τόσο θα τον πουλούσε η Λίβερπουλ - Αυτό είναι το παρατσούκλι του"

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει βασικός στη Λίβερπουλ;

"Ίσως όχι κάθε εβδομάδα αλλά αυτό ισχύει απλά και μόνο γιατί, για εμένα, ο Ρόμπερτσον είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο. Αλλά ο Κώστας μπορεί τώρα να παίξει ένα στα τρία παιχνίδια. Θεωρώ ότι ο Ρόμπερτσον αμυντικά είναι λίγο παραπάνω σταθερός, αλλά και σε αυτόν τον τομέα ο Κώστας δεν έχει απογοητεύσει κάποιον".

Θα μπορούσε η Λίβερπουλ να τον πουλήσει, να κάνει μια ακόμα μεγάλη μεταγραφή δηλαδή;

"Πιθανότατα, αλλά η Λίβερπουλ δεν θα το έκανε αν δεν έπαιρνε τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με όσα έδωσε για να τον αγοράσει. Και είχε πληρώσει 11 εκατ. λίρες για να τον αγοράσει. Δεν θεωρώ, πάντως, ότι η Λίβερπουλ θέλει να τον πουλήσει, αφενός γιατί δεν έχει ανάγκη τα χρήματα αφετέρου γιατί είναι πολύ καλή επιλογή για την ομάδα".

Τέλος, υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία με τον Τσιμίκα για να μου πεις, από την περίοδο που βρίσκεται στη Λίβερπουλ;

"Ναι, επειδή ήρθε στην ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, λόγω της πανδημίας, αλλά είναι υπέροχο να παρατηρήσει κάποιος πώς πέρασε μέσα από αυτή τη συνθήκη και έδειξε την προσωπικότητά του. Στην Λίβερπουλ τον αποκαλούν "Ο Έλληνας Scouser" (σ.σ. το Scouse είναι μια προφορά/διάλεκτος των αγγλικών που σχετίζεται με το Λίβερπουλ και τη γύρω κομητεία του Μέρσεϊσαϊντ, δεν είναι δυνατή η μετάφρασή του σε ελληνική λέξη, σημαίνει ουσιαστικά “Έλληνας οπαδός της Λίβερπουλ) και προέρχεται αυτό το παρατσούκλι από τη φετινή του παρουσία. Είναι ξεκάθαρα ένας ευχάριστος τύπος και οι οπαδοί τον εκτιμούν. Επίσης, είναι πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους συμπαίκτες του και έχει προκύψει φιλία με τον Σαλάχ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δικαίωση Κλοπ με Τσιμίκα, η αλλαγή από πέρυσι - Έτσι θα γίνει... top class - Έφτασε τον Γεωργάτο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags