Facebook Pixel Βαγγέλης Μαρινάκης: Χοντρό πρόβλημα για τη Νότιγχαμ του Μαρινάκη - Απειλή για σοβαρές ποινές
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-18 19:41:00

Χοντρό πρόβλημα για τη Νότιγχαμ του Μαρινάκη - Απειλή για σοβαρές ποινές

Sportdog Team
Χοντρό πρόβλημα για τη Νότιγχαμ του Μαρινάκη - Απειλή για σοβαρές ποινές

Χάος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στην Βρετανία μετά την είσοδο των οπαδών της Νότιγχαμ για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό των play off που είχε ως αποτέλεσμα και την επίθεση στον αρχηγό της Σέφιλντ.

Αγγλία: Μεγάλη αναταραχή στο Νησί με αφορμή την εισβολή των οπαδών στο γήπεδο της Νότιγχαμ Φόρεστ για να πανηγυρίσουν τη συμμετοχή της ομάδας στον τελικό ανόδου στην Premier League σε συνδυασμό με την αναίτια επίθεση του οπαδού της στον αρχηγό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπίλι Σαρπ κάτι που έχει κάνει την FA να εξετάζει πολύ σοβαρά την τιμωρία της ομάδας σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Η Ομοσπονδία, όπως αναφέρει η Daily Mail, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κάνει έρευνα με τις αρχές, με εκπρόσωπο να δηλώνει «έχουμε λάβει γνώση του πολύ σοβαρού περιστατικού που έλαβε χώρα μετά το ματς της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Σεφιλντ Γιουνάιτεντ. 

«Θα διερευνήσουμε το περιστατικό επειγόντως και θα εργαστούμε μαζί με τους συλλόγους και τις αρμόδιες αρχές για να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της: «Είμαστε σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι από την παράλογη επίθεση από έναν οπαδό στον Μπίλι Σαρπ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι χώρος εργασίας για τα μέλη μας. Αυτό είναι ένα από τον αυξανόμενο αριθμό περιστατικών αυτή τη σεζόν».

Όλα αυτά φέρνουν την Νότιγχαμ κοντά σε βαριά τιμωρία, με δημοσίευμα της Daily Mai επικαλούμενη άρθρο Ε20b του πειθαρχικού κώδικα της FA που αναφέρει ότι οι σύλλογοι μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ποινή «από προειδοποίηση έως κλείσιμο του γηπέδου και πιθανή αφαίρεση πόντων, εάν κριθούν ένοχοι ότι δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα». 

Παράλληλα η Telgraph επισημαίνει ότι πρέπει να τροποποιηθούν οι στους κανονισμούς για τις προβλεπόμενες ποινές που θα επιφέρει μια τέτοια μαζική εισβολή μιας και μέχρι τώρα η Ομοσπονδία στην Αγγλία τιμωρούσε με πρόστιμα τους συλλόγους, ωστόσο, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει από την επόμενη σεζόν και οι σύλλογοι θα έρχονται αντιμέτωποι με βαριές τιμωρίες αποκλεισμού της έδρας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags