Οταν έχεις κάνει όλα αυτά που έχει κάνει στη ζωή του και στην καριέρα του ο πεισματάρης Σκωτσέζος, δεν ανήκεις ούτε στους «περισσότερους» ούτε στους συνηθισμένους. Γι' αυτό και αντί να καθίσει στο σπίτι να γεμίσει τα μπουκάλια με κρασί και να ντανιάσει τα κούτσουρα δίπλα στο τζάκι εν όψει της πρωτοχρονιάτικης οικογενειακής μάζωξης, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του όπως έχει συνηθίσει.

Ο εβδομηντάρης της ιστορίας μας θα καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να την οδηγήσει σε μία ακόμα νίκη, αυτήν τη φορά με αντίπαλο την Μπλάκμπερν. Θα περάσει το μεσημέρι του ανάμεσα σε 76 χιλιάδες (που ο ίδιος έχει κάνει) απαιτητικούς θεατές, με όλο το άγχος και την ένταση ενός αγώνα Πρέμιερ Λιγκ και με την αγωνία να νικήσει και να δρασκελίσει πρωτοπόρος το 2012 - και μαζί την όγδοη δεκαετία της ζωής του.

Ηδη, πάντως, είχε ένα πολύ ωραίο προεόρτιο. Το άλογό του «Harry The Viking» νίκησε το απόγευμα της Πέμπτης, με αναβάτη τον Ντάριλ Τζέικομπ, την κούρσα με την επωνυμία «Lynn Higgins 60th Birthday Novices Ltd Handicap» στο ιπποδρόμιο του Ντονκάστερ. Ο σερ Αλεξ ήταν πανευτυχής και θα είναι ακόμα πιο χαρούμενος αν η Γιουνάιτεντ αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ανθεκτική στις πολλές απουσίες και φτάσει σε έκτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος μέσα στον Δεκέμβριο!

Οπως και να έχει, του ευχόμαστε -όπως θα ευχόμασταν σε κάθε συνάνθρωπό μας- να είναι γερός και να συνεχίζει να κάνει αυτό που τον γεμίζει. Κι αν του χρόνου τέτοια μέρα νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι άλλο αντί να χτυπιέται στον πάγκο, να το κάνει.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, πρώτα ως ποδοσφαιριστής και από το 1974 και μετά ως προπονητής, περνάει αυτές τις μέρες στο γήπεδο -συνήθως ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αφού σπάνια γίνονται αγώνες την παραμονή- και ήδη έχει προσφέρει πολλά στο άθλημα. Δεν χρωστάει πια. Αλλά κι αν συνεχίζει, δεν το κάνει επειδή νιώθει ότι κάτι χρωστάει, αλλά επειδή γουστάρει. Ετσι απλά...

Πηγή: Goal