Facebook Pixel Η τακτική του Μαντσίνι και ο…νόμος της έδρας!
Ποδόσφαιρο
| 2012-01-05 01:30:00

Η τακτική του Μαντσίνι και ο…νόμος της έδρας!

Η τακτική του Μαντσίνι και ο…νόμος της έδρας!

Η πρωτοπόρος της Premier League Μάντσεστερ Σίτι παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαιρικής απλότητας και υπεροχής. Άξια πρώτη, παρά τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων, έχει καταφέρει το απόλυτο στην έδρα της την φετινή περίοδο. Σε 10 εντός έδρας αγώνες με ισάριθμες νίκες. Διαβάστε την ανάλυση του Σίτι-Λίβερπουλ.

Είναι μία βάση εκκίνησης για την επίτευξη στόχων η συγκομιδή όλων των βαθμών από τους αγώνες εντός έδρας και η Σίτυ το επιτυγχάνει μέχρι στιγμής.

Η φετινή Σίτυ έχει στατιστικά που θα τα ζήλευαν πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Επίθεση με 56 γκολ και μ.ο. 2,8 ανά αγώνα, άμυνα με παθητικό 16 τέρματα και μ.ο. 0,8 ανά αγώνα, 15 νίκες σε 20 αγώνες και μόλις δύο ήττες. Ο αγώνας εναντίον της Λίβερπουλ ήταν αναμέτρηση της καλύτερης άμυνας με την καλύτερη επίθεση.

Η Λίβερπουλ με ανεβασμένη ψυχολογία από την νίκη επί της Νιούκαστλ, ήθελε να συνεχίσει την ανοδική πορεία της. Αυτή η άνοδος βασιζόταν στην σωστή λειτουργία του συστήματος Νταλγκλίς και την σταδιακή άνοδο της απόδοσης βασικών παικτών. Έπεσε πάνω σε μία πεισμωμένη και ανώτερη Σίτυ και έχασε φυσιολογικά.

Το 4-2-3-1 του Μαντσίνι

Ο προπονητής της Σίτυ έχει την ευτυχία να διαχειρίζεται ένα πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ και έχει την δυνατότητα να αλλάζει τις κινήσεις της ομάδας του χωρίς να χάνει σε συνολική απόδοση. Το 4-2-3-1 που εφαρμόζει η Σίτυ χαρακτηρίζεται από την ελευθερία που έχουν συγκεκριμένοι παίκτες να κινούνται στο γήπεδο.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags