Η Άρσεναλ έβγαλε μέταλλο στο Λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Γουέστ Χαμ και με ανατροπή πανηγύρισε τη νίκη (3-1) στην Boxing Day και συνεχίζει με τα φρένα σπασμένα την πορεία της στην κορυφή της Premier League.

Στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ είχε την απόλυτη υπεροχή και το 72% στην κατοχή της μπάλας, όμως οι «κανονιέρηδες» αναλώθηκαν στην ανούσια κατοχή, χωρίς να μπορούν να μετουσιώσουν σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Η Άρσεναλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 5ο λεπτό με τον Σάκα, ωστόσο το γκολ του νεαρού εξτρέμ των «κανονιέρηδων» ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού η φάση ελέγχθηκε και από τον VAR, με τον μεσοεπιθετικό των «κόκκινων» να είναι εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. 

Κόντρα στην ροή του αγώνα, μάλιστα η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπόουεν από τον Σαλιμπά στο 25ο λεπτό, με τον Μπενραχμά να αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Ράμστντεϊλ ανοίγοντας το σκορ για τα «σφυριά».

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μάικ Όλιβερ έδειξε το σημείο του πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Τσούφαλ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της Γουέστ Χαμ, ωστόσο το VAR δεν δικαίωσε τον ρέφερι της αναμέτρησης, που μετά από εξέταση της φάσης στο video πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της Άρσεναλ άλλαξε άρδην, αφού οι «κανονιέρηδες» έξαψαν με μεγαλύτερη ένταση το γκολ και στο 53' ο Σάκα εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική ασίστ του Όντεγκααρντ φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μαρτινέλι με υπέροχο πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού τους «κανονιέρηδες».

Στο 69ο λεπτό ο Όντεγκααρντ ήταν και πάλι δημιουργός με τον Ενκέτια να «πληγώνει» για τρίτη φορά την άμυνα της Γουέστ Χαμ, «γράφοντας» το τελικό 3-1 για την Άρσεναλ, που καθάρισε σε 16 λεπτά το Λονδρέζικο ντέρμπι και αποσπάστηκε με εφτά βαθμούς στην κορυφή της Premier League, περιμένοντας και την αναμέτρηση της Σίτι κόντρα στη Λιντς.

ΠΗΓΗ: sdna.gr