Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Τον "χρυσοπλήρωσε" ο Σαββίδης, τον... έδιωξαν ως αποτυχημένο από ΠΑΟΚ και τώρα συζητάει με Τσέλσι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-11 10:00:00

Τον "χρυσοπλήρωσε" ο Σαββίδης, τον... έδιωξαν ως αποτυχημένο από ΠΑΟΚ και τώρα συζητάει με Τσέλσι!

του Γιώργου Κτενά
Τον "χρυσοπλήρωσε" ο Σαββίδης, τον... έδιωξαν ως αποτυχημένο από ΠΑΟΚ και τώρα συζητάει με Τσέλσι!

Τα χρήματα που... πέταξε ο Ιβάν και η λάθος εκτίμηση. Στον Δικέφαλο τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις, έχουν κατακτήσει τίτλους, όμως έχουν κάνει και πάρα πολλά λάθη. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο, όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων;
 

ΠΑΟΚ: Κοντά στην Τσέλσι φαίνεται ότι έφτασε ο Άμπελ Φερέιρα, καθώς η αγγλική ομάδα έψαχνε για προπονητή και η λύση του πρώην τεχνικού του Δικέφαλου θεωρήθηκε καλή, πριν τελικά καταλήξουν ξανά στη λύση του Φρανκ Λάμπαρντ.

Κι εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι όταν ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει 2,5 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα για να πάρει τον Φερέιρα στην ομάδα του, κάποιοι ειρωνεύτηκαν την αξία τού Πορτογάλου τεχνικού. Μήπως, τώρα, έχουν άλλη άποψη; 

Γιατί ο Φερέιρα μπορεί να απέτυχε και να τον έδιωξαν ουσιαστικά από τη Θεσσαλονίκη (πήραν 600.00 ευρώ και γλίτωσαν το μεγάλο συμβόλαιό του ύψους 2 εκατομμυρίων), ωστόσο από όταν αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για την Παλμέιρας, τον Νοέμβρη του 2020, έχει κατακτήσει ήδη επτά τίτλους μέχρι σήμερα- Προφανώς ξεχωρίζουν τα δύο Copa Libertadores το 2020 και το 2021, που ξεκάθαρα αποτελούν το μεγαλύτερο επίτευγμά του.

Για αυτό και, σύμφωνα λοιπόν με τον Βραζιλιάνο δημοσιογράφο Μπρούνο Αντράντε, ο Φερέιρα βρέθηκε στη λίστα της Τσέλσι. Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Λ. Αμερική, προκειμένου να μάθoυμε περισσότερα.

"Καλύτερος προπονητής στη Βραζιλία ο Φερέιρα - Για αυτό δεν "ήθελε" Τσέλσι - Πορτογαλικό λόμπι στην Αγγλία"

Γιάννη, πώς είδες την ιστορία με τον Άμπελ Φερέιρα και την Τσέλσι;

"Πριν καταλήξουν στον Φρανκ Λάμπαρντ, βρέθηκε στην Αγγλία ο Λουίς Ενρίκε, αλλά ο Φερέιρα είναι ο καλύτερος προπονητής στη Βραζιλία τα τελευταία χρόνια. Της έχει δώσει οργάνωση, τακτική, είναι στα πλαίσια ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού προφίλ. Είναι από τα ονόματα που ακούστηκαν γιατί το πορτογαλικό λόμπι έχει καλές επαφές στην Αγγλία".

Θα μπορούσε να είχε προχωρήσει το θέμα;

"Στον Φερέιρα αρέσει να βρίσκεται από την αρχή μιας σεζόν στον πάγκο μιας ομάδας. Δεν είχε γίνει λόγος για χρήματα και συμβόλαιο. Έψαχναν για κάποιον να έρθει άμεσα, για αυτό ακούστηκε το όνομά του. Είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής τη Βραζιλία αυτή την περίοδο".

"Του βγήκε σε καλό που έφυγε από ΠΑΟΚ - Δεν ασχολήθηκαν τυχαία μαζί του - Θα τα πήγαινε καλά στην Τσέλσι"

Οπότε του βγήκε σε καλό η αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ για την Παλμέιρας

"Πετυχημένη γιατί έφυγε από τον ΠΑΟΚ, οι ομάδες του είναι πολύ καλά οργανωμένες, δεν βάζουν πολλά γκολ αλλά έχουν επιθετική δεινότητα. Η Τσέλσι με τους πολλούς επιθετικογενείς παίκτες, θα μπορούσε να πάει καλά με εκείνον στον πάγκο της".

Θεωρείς ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει σε ένα τόσο μεγάλο καράβι;

"Ο Φερέιρα είναι γνωστός στην Ευρώπη, δεν ασχολήθηκαν τυχαία μαζί του. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να του δοθεί χρόνος αλλά επειδή το υλικό τής Τσέλσι που ταιριάζει, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τους πολλούς παίκτες που έχει η Τσέλσι".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή ο Ολυμπιακός - Θέλει... Καπέλλο - Ανταγωνιστικός στην Ελλάδα σε 3 χρόνια!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags