Facebook Pixel Premier League: Με αγωγή "μαμούθ" απειλείται η Έβερτον, εάν κάνει το λάθος να… σωθεί!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-18 15:22:00

Με αγωγή "μαμούθ" απειλείται η Έβερτον, εάν κάνει το λάθος να… σωθεί!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Νόττινγκαμ Φόρεστ, Λέστερ, Λιντς, η ήδη υποβιβασμένη Σαουθάμπτον, αλλά και η Μπέρνλι, που μόλις επέστρεψε στην Premier League έτοιμες να ζητήσουν από την Έβερτον, αλλά και την αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποζημίωση 300 εκατ. λιρών, για ηθική βλάβη στην περίπτωση που οι «Toffees» σωθούν κι υποβιβαστούν δύο από τις ενάγουσες.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν οι πέντε σύλλογοι, τόσο στην Ομοσπονδία, όσο στην διοργανώτρια, της Premier League, Αρχή η Έβερτον παραβίασε τα τρία τελευταία χρόνια τους οικονομικούς κανονισμούς του πρωταθλήματος εμφανίζοντας στους ισολογισμούς της έλλειμμα 200εκ. λιρών μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο των 105εκ. που είχε οριοθετήσει η Premier λόγω της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας και του Covid.

Όσον αφορά στη Μπέρνλι, ζητάει ευθέως, και με το ίδιο σκεπτικό από την Έβερτον μέρος της αποζημίωσης για τον περυσινό της υποβιβασμό στην Championship.

Ανεξάρτητα από το θα συμβεί στις όποιες αίθουσες, οι εν λόγω ομάδες θα πρέπει πρώτα να σώσουν την τιμή τους μες στο γήπεδο όπου, 180 λεπτά πριν την αυλαία της Premier League όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για το ποιες θα είναι οι δύο υπόλοιπες ομάδες που θ’ ακολουθήσουν τη Σαουθάμπτον στην 2η κατηγορία.

Σε χειρότερη μοίρα όλων βρίσκεται η προτελευταία, με 30 βαθμούς Λέστερ, που παίζει τη Δευτέρα εκτός έδρας με τη Νιουκάσλ και στις 28, εντός με τη Ουέστ Χαμ.

Στην 18η θέση, με 31, η Λιντς παίζει την Κυριακή με τη Γουέστ Χαμ εκτός και ολοκληρώνει φιλοξενώντας την Τόττεναμ.

Στην 17η , με 32, η Έβερτον, παίζει το Σάββατο εκτός με τη Γουλβς και εντός με τη Μπόρνμουθ.

Στην 16η , με 34 η Νόττινγκαμ Φόρεστ που φιλοξενεί το Σάββατο την Άρσεναλ και ολοκληρώνει εκτός με την Κρίσταλ Πάλας. Και στην 15η η Ουέστ Χαμ, με 37, αλλά ξαφνικά με το δυσκολότερο πρόγραμμα όλων, γιατί φιλοξενεί την Κυριακή τη Λιντς πριν ταξιδέψει στο Λέστερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags