Facebook Pixel Premier League: Κρίνεται ο τίτλος στην Premier League: Έτσι στέφεται από σήμερα πρωταθλήτρια η Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-20 10:15:00

Κρίνεται ο τίτλος στην Premier League: Έτσι στέφεται από σήμερα πρωταθλήτρια η Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας για πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία και συνολικά ένατη στην ιστορία της έχει η Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της 37ης -και προτελευταίας- αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 20-22 Μαΐου η Premier League.

Μετά την ήττα της Άρσεναλ από την Μπράιτον, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα χρειάζεται τρεις βαθμούς στα τρία παιχνίδια που της απομένουν, για να κατακτήσει (και) τον εφετινό τίτλο. Δεδομένου ότι οι «κανονιέρηδες» έχουν 81 βαθμούς με έναν αγώνα περισσότερο και μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ τους 87 στο πρωτάθλημα, η Σίτι, η οποία έχει αυτή τη στιγμή 85, χρειάζεται ένα «τρίποντο» για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Πάντως, ακόμη και δύο βαθμοί στα εναπομείναντα παιχνίδια ενδέχεται να είναι αρκετοί για τους «πολίτες», προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο, δεδομένου ότι έχουν αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων σε σχέση με την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα (+61 έναντι +41 των Λονδρέζων). Η Σίτι έχει την πρώτη ευκαιρία για να «κλειδώσει» την κούπα την Κυριακή (21/5, 18:00), όταν υποδέχεται την Τσέλσι στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ».

 

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι «σίτιζενς» μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο πριν καν παίξουν με τους «μπλε». Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό, θα πρέπει να ηττηθεί η Άρσεναλ, η οποία αντιμετωπίζει απόψε  (20/5, 19:39) τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκραουντ». Σε αυτή την περίπτωση οι «κανονιέρηδες» δεν θα μπορούν να καλύψουν τη διαφορά των (τουλάχιστον) τεσσάρων βαθμών από τη Σίτι στο ένα παιχνίδι που θα τους απομένει για το πρωτάθλημα, το εντός έδρας της τελευταίας αγωνιστικής με τη Γουλβς.

Αν η Άρσεναλ φέρει ισοπαλία με τη Φόρεστ, η Σίτι χρειάζεται ένα βαθμό για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ, αν επικρατήσει η Άρσεναλ, οι «πολίτες» πανηγυρίζουν το τρόπαιο με νίκη επί της Τσέλσι. Εάν, όμως, η Σίτι χάσει από την Τσέλσι, έχει μια νέα ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο στην εξ αναβολής εκτός έδρας αναμέτρηση της προσεχούς τετάρτης με την Μπράιτον για την 32η αγωνιστική.

Από την πλευρά της, η Άρσεναλ χρειάζεται πλέον ένα... θαύμα για να κατακτήσει τον τίτλο και συγκεκριμένα νίκες με Νότιγχαμ Φόρεστ και Γουλβς και, παράλληλα, η Σίτι να μην πάρει περισσότερους από ένα βαθμό στα τελευταία τρία παιχνίδια της (με Τσέλσι, Μπράιτον και Μπρέντφορντ).

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής της Premier League:

Τότεναμ-Μπρέντφορντ       20/5

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γ.   20/5

Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας      20/5

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα      20/5

Γουλβς-Έβερτον            20/5

Νότιγχαμ Φόρεστ-Άρσεναλ   20/5

Γουέστ Χαμ-Λιντς          21/5

Μπράιτον-Σαουθάμπτον      21/5

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι    21/5

Νιούκαστλ-Λέστερ          22/5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσίευμα... βόμβα για Μέσι - Σκάει πρόταση από αγγλική ομάδα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags