Facebook Pixel Τότεναμ: "Βέτο" για τον Χάρι Κέιν - "Ποτέ σε ανταγωνιστική ομάδα!"
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-14 12:23:00

"Βέτο" Τότεναμ για τον Χάρι Κέιν - "Ποτέ σε ανταγωνιστική ομάδα!"

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Επίσημη πρεμιέρα της καλοκαιρινής, μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία με τον ιδιοκτήτη της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι να ξεκαθαρίζει δύο πράγματα: ότι ο κορυφαίος της σκόρερ όλων των εποχών δεν έχει καμία πρόθεση να μην σεβαστεί το συμβόλαιό του έως το 2024. Κι ότι ακόμη και να πουληθεί, με τιμή εκκίνησης τα 100εκ. ευρώ θα γίνει μόνο σε ομάδα του εξωτερικού και όχι σε, ανταγωνιστική της Premier League.

Το «βέτο» των Λονδρέζων κόβει εξ’ αρχής τον βήχα και την όποια όρεξη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που «κυνηγάει» τον Κέιν τουλάχιστον δύο χρόνια αναγκάζοντας τους «Κόκκινους Διαβόλους» να στρέψουν το ενδιαφέρον τους αλλού. Στον 24χρονο διεθνή Νιγηριανό, Βίκτορ Όσιμεν που η Νάπολι είχε αποκτήσει από τη Λιλ με 80εκ. ευρώ και δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει με λιγότερα από 150. Αλλά και στον διεθνή Δανό της Αταλάντα, Ράσμους Χόιλουντ «φθηνότερο», όχι όμως και τόσο, που οι Bergamaschi εκτίμησαν στα 100εκ. Καθόλου άσχημα για έναν 20χρονο, που η Στουρμ Γκρατς είχε αποκτήσει πριν δύο χρόνια από την Κοπενάγκεν με 1.8εκ. και μεταπούλησε στην Αταλάντα με 17.

Το βέβαιο είναι ότι η Γιουνάιτεντ, για να «χτυπήσει» την άλλη Μάντσεστερ, μισητή συμπολίτισσά της και θριαμβεύτρια του Triplete θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, όχι μόνο για το βαρύ σέντερ- φορ που θα πλαισιώνει τον Ράσφορντ, αλλά και για έναν μέσο επιθετικό, έναν αμυντικό μέσο κι έναν τερματοφύλακα.

Ήθελε τον Ντέκλαν Ράις, αλλά η μεταγραφή του, από την Ουέστ Χαμ, στην Άρσεναλ, έναντι 100εκ. ευρώ ανακοινώνεται από μέρα σε μέρα. Ήθελε τον Μακ Άλιστερ από τη Μπράιτον, αλλά ο διεθνής Αργεντινός προτίμησε τη Λίβερπουλ. Προσπάθησε με τον Καϊσέντο, όμως η Μπράιτον δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα τον αντικαθιστούσε. Έκανε λοιπόν μία προσφορά στην Τσέλσι για τον Μέισον Μάουντ, αλλά οι «Blues» δεν τη θεώρησαν οικονομικά συμφέρουσα. Ενώ κρατάει ταυτόχρονα «ζεστή» τη γέφυρα που τη συνδέει, πάλι με τη Νάπολι και τον διεθνή Νότιο Κορεάτη αμυντικό της, Κιμ Μιν Γιαέ, για την μετά Μαγκουάιρ εποχή, τον οποίο ζήτησε η Νιουκάσλ, αλλά μόνο ως δανεικό, ενώ η Μάντσεστερ θέλει μόνο οικονομικά ανταλλάγματα. Για τον τερματοφύλακα, ο Τεν Χαγκ έχει ήδη ενημερώσει τον Ντε Χέα πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά του: έγινε κάποια επαφή με την Έβερτον για τον Πίκφορντ, με την Τσέλσι για τον Κεπά. Τίποτα ακόμη. Εξάλλου, μεταγραφές οι Άγγλοι θα μπορούν να κάνουν έως και την 1η Σεπτεμβρίου.

Από τα ενδιαφέροντα της πρεμιέρας των «πάρε δώσε» ξεχώρισαν το ενδιαφέρον της Νοουκάσλ να ξανά φέρει στην Αγγλία τον πρώην μέσο επιθετικό της Λίβερπουλ, Σάντιο Μανέ ο οποίος δεν εγκλιματίστηκε στη Μπάγερν Μονάχου. Αλλά κι η επίσημη, πρώτη μεταγραφή της Τσέλσι που έδωσε 20εκ. ευρώ σε κάποια… Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε για το 16χρονο, νέο ταλέντο του Εκουαδόρ, Κέντρι Παέζ.       

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags