Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, κι ενώ είχαν σχεδόν δοθεί τα χέρια με τον Βρετανό μεγιστάνα, Τζιμ Ράτκλιφ, φαίνεται πως οι Γκλέιζερ άλλαξαν την τελευταία στιγμή απόφαση μπροστά στην, αδύνατον ν’ απορριφθεί πρόταση του Σεΐχη, Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι: 6 δις για το 100% των μετοχών της Γιουνάιτεντ συν άλλα 600εκ. για να σβηστεί το χρέος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής διαχείρισης. Ενώ η πρόταση του Ράτκλιφ είχε σταματήσει στα 5δις για το 60% των μετοχών και το χρέος θ’ αποπληρωνόταν σταδιακά από τους Γκλέιζερ.    

Με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί θα υποκύψουν στη δελεαστική πρόταση από το Κατάρ, το Μάντσεστερ αναμένεται να βιώσει κι ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι, αυτή τη φορά ανάμεσα στην Ντόχα και το Αμπού Ντάμπι, εξίσου πανίσχυρου ομίλου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που μόλις πανηγύρισε την κατάκτηση του Treble με τη Σίτι. Πρωταρχικός στόχος του Σεΐχη, εφ’ όσων αποκτήσει τη Γιουνάιτεντ, να φέρει στο «Ολντ Τράφορντ» τον Κιλιάν Εμπαπέ από τον ξάδελφο του στην Παρί, Νάσερ Αλ Κελαϊφί.

Απώτερος όμως στόχος των αραβικών funds είναι, σταδιακά να ελέγξουν την ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου έχοντας κάνει την αρχή με τους Σαουδάραβες που απέκτησαν τη Νιουκάσλ, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο επόμενός του «πελάτης» θα είναι η Λίβερπουλ αφού η Fenway Sports Group έχει ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για την πώλησή της.