Facebook Pixel Απόλυτη επικράτηση με τακτική υπεροχή
Ποδόσφαιρο
| 2012-01-22 22:09:00

Απόλυτη επικράτηση με τακτική υπεροχή

Απόλυτη επικράτηση με τακτική υπεροχή

Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα Μπόλτον-Λίβερπουλ όπου η ομάδα του Μέσερσαϊτ ηττήθηκε 3-1.

Η τακτική συνέπεια μίας ομάδας είναι ζητούμενο για κάθε προπονητή που επιδιώκει σταθερότητα απόδοσης και αποτελεσμάτων. Η απουσία σχεδίου και ορθολογικής λειτουργίας δημιουργεί αγωνιστικά κενά, οι πειραματισμοί καταλήγουν σε ολέθριες ήττες και οι προβληματισμοί μεγεθύνονται σε ανυπέρβλητα εμπόδια. Με την βαθμολογική εικόνα των δύο ομάδων , τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους και την προϊστορία υπήρχε ακλόνητο φαβορί στην αναμέτρηση.

Η Μπόλτον με 16 βαθμούς φιγουράριζε στην 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα , με ήττες στα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια στην έδρα της και άμυνα που είχε δεχτεί 46 τέρματα. Η αναλυτές της Λίβερπουλ είχαν συγκεκριμένα σημεία και στοιχεία που μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες και να κερδίσουν τον αγώνα. Όλα αυτά πριν το παιχνίδι, έδιναν εικόνα εύκολης επικράτησης για την Λίβερπουλ. Η διαφορά είναι ότι στον αγωνιστικό χώρο οι αναλύσεις , τα στατιστικά , η βαθμολογική θέση και οτιδήποτε match preview δεν μπορούν να παίξουν και να κερδίσουν τον αντίπαλο. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή και των παικτών.

Η τακτική του Κόϊλ

Ο προπονητής της Μπόλτον Όουεν Κόϊλ εφάρμοσε σύστημα 4-5-1 με επιθετικογενή χαρακτηριστικά. Πρώτο μέλημα του ήταν να κλείσει όλους τους χώρους στο μισό γήπεδο και με ατομικά μαρκαρίσματα να αποτρέψει την κυκλοφορία της μπάλας στην περιοχή του κέντρου και στην επίθεση.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags