Facebook Pixel Premier League: Η Άρσεναλ πρωταθλήτρια των μεταγραφών - "Τίναξαν την μπάνκα" στην Αγγλία - Έδιωξε 25 παίκτες η Τσέλσι
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-18 17:10:00

Η Άρσεναλ πρωταθλήτρια των μεταγραφών - "Τίναξαν την μπάνκα" στην Αγγλία - Έδιωξε 25 παίκτες η Τσέλσι

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Οι δύο «βασίλισσες» και όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην Αγγλία, αλλά κι ένα ένα γιγαντιαίο ερωτηματικό!

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να είναι η βασίλισσα των πάντων, σε Αγγλία και Ευρώπη, η Άρσεναλ όμως παίρνει δικαιωματικά το στέμμα της πρωταθλήτριας των, μέχρι στιγμής μεταγραφών έχοντας ήδη ξοδέψει σχεδόν 200εκ. ευρώ, τα μισά μόνο για τον Ντέκλαν Ράις για να κυνηγήσει τον πρώτο της τίτλο από το μακρινό 2004. Τίτλο, το οποίο κρατούσε στα χέρια της επί μήνες: αλλά τα άπειρα πιτσιρίκια του Αρτέτα κατέρρευσαν πάνω στο καλύτερο, η Σίτι τους ευχαρίστησε και τους προσπέρασε, κυριολεκτικά στην κλειστή στροφή λες και ήταν ο Αϊρτον Σένα, με τον Αλέν Προστ στις αξέχαστες μονομαχίες του κάποτε, στη Φόρμουλα 1.

Λιγότερες από τρεις εβδομάδες πριν την 11η Αυγούστου και το Μπέρνλι- Μάντσεστερ Σίτι, πρεμιέρα της Premier League 2023-’24 ας ρίξουμε μία ματιά στο ποιες ομάδες ενισχύθηκαν, ποιες αποδυναμώθηκαν, ποιες άλλαξαν τελείως, όπως η Τσέλσι του Μαουρίσιο Ποτσετίνο που πήρε την σκούπα του και έδιωξε από τους «Blues» όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 25 ποδοσφαιριστές…

 Η Άρσεναλ, λοιπόν είναι αναμφισβήτητα η «βασίλισσα» της μέχρι στιγμής, καλοκαιρινής, μεταγραφικής περιόδου. Πλήρωσε στην Ουέστ Χαμ 112εκ. ευρώ για τον 24χρονο διεθνή Άγγλο αμυντικό της μέσο, Ντέκλαν Ράις, τον ακριβότερο Βρετανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, έχοντας ξεπεράσει τα 103 που πλήρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στη Ντόρτμουντ για τον 20χρονο, Τζουντ Μπέλινγκαμ και τα 100 που είχε δώσει πριν δύο χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι, στην Άστον Βίλλα για τον Γκρίλις.

 Για την ακρίβεια, από τα 112εκ. ευρώ η Ουέστ Χαμ εισέπραξε άμεσα, μόνο τα μισά, ενώ τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις, έως το καλοκαίρι του ’24 λόγω του αυστηρότατου Financial Fair- Play: εν ολίγοις, του μπορώ να ξοδέψω, μόνο όσα έβγαλα. Θα παίρνει όμως και bonus, επιπλέον 1.5εκ. ευρώ, έτσι «αέρα», κάθε φορά που η Άρσεναλ θα προχωράει στην όποια επόμενη ή μεθεπόμενη φάση του Champions League. Ενώ bonus, εννοείται θα παίρνει και ο Ράις ανάλογα με την απόδοσή του, τα γκολ και τις ασίστ, που συνήθως είναι περισσότερες από το να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

 Οι «Gunners» όμως δεν καταξοδεύτηκαν μόνο για τον Ράις, αλλά έδωσαν κι άλλα 65εκ. λίρες στην Τσέλσι, για τον Κάι Χάβερτς και 38 στον Άγιαξ για τον Τζάριεν Τίμπερ. Κι επειδή έμειναν «στεγνοί», από τη μία σκέφτονται σοβαρά να πουλήσουν τον 22χρονο Φόλαριν Μπάλογουν στην Ίντερ, έναντι 50εκ. ευρώ, από την άλλη όμως επίσης σκέφτονται ότι, για να χτυπήσουν τη Σίτι, ο ταλαντούχος Αμερικανός επιθετικός, στην Άρσεναλ από το 2008, αλλά με δανεισμούς σε Μίντλεσμπρο και Ρεμς θα μπορούσε πράγματι να δώσει ακόμη περισσότερες λύσεις.

 Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε από την Τσέλσι τον Κόβατσιτς (με 30εκ. λίρες), άφησε ελεύθερο τον Γκιουντογκάν να συνεχίσει στη Μπαρτσελόνα, πούλησε τον Τσαρλς στη Σαουθάμπτον με 15εκ., σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει τον Μαχρέζ στην Αλ Αχλί με 30εκ., τον Μπερνάρντο Σίλβα, στην Παρί Σεν Ζερμέν και δεν έχει ακόμη παρατήσει τον Γιόσκο Γκβαρντιόλ για τον οποίο η Λειψία ζητάει τουλάχιστον 80.

 Η άλλη Μάντσεστερ (η Γιουνάιτεντ), έδιωξε τον Ντε Χέα για τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα Ονανά από την Ίντερ, έναντι 50εκ. ευρώ, έδωσε 70 στην Τσέλσι για τον Μέισον Μάουντ κι επειδή κουμάντο εκεί κάνει μόνος του ο Ολλανδός Τεν Χαγκ, ετοιμάζεται να διώξει και τον Χάρι Μαγκουάιρ (για την Ουέστ Χαμ). Για την επίθεση, και μετά το ξερό «όχι» της Τόττεναμ για τον Χάρι Κέιν, παραμένουν ζεστές οι περιπτώσεις Όσιμεν και Χόιλουντ. Μόνο που, για τον Νιγηριανό η Νάπολι ζήτησε 180εκ. ευρώ, ενώ για τον Δανό η Αταλάντα, 100.

 Η Λίβερπουλ θωράκισε τη μεσαία της γραμμή με δύο πολύ καλές προσθήκες: τον Αργεντινό Μακ Άλιστερ από τη Μπράιτον, με 35εκ. λίρες και τον Ούγγρο Σζομποσλάι από τη Λειψία με 60. Άφησε ελεύθερο τον Φιρμίνιο, να συνεχίσει στην Αλ Αχλί, ενώ ζήτησε από την Αλ Ιτιχάντ 40εκ. για να της παραχωρήσει τον Φαμπίνιο.

 Η ριζοσπαστική αλλαγή έγινε όμως στην Τσέλσι. Ο Χάβερτς πήγε στην Άρσεναλ, ο Κόβατσιτς στη Σίτι, ο Μάουντ στη Γιουνάιτεντ, οι Λόφτους Τσικ και Πούλισιτς στη Μίλαν, ο Αθπιλικουέτα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, οι Κουλιμπαλί και Μεντί στην Αλ Αχλί, ο Ν’Γκόλο Καντέ στην Αλ Ιτιχάντ, συν άλλους 16 από δω κι από κει, είτε ως δανεικούς, είτε ως ελεύθερους. Ήρθαν όμως οι Κρίστοφερ Νκούκου από τη Λειψία, με 52εκ., ο Νίκολας Τζάκσον από τη Βιγιαρεάλ με 30.1, ο Κέντρι Πάεζ από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε με 17.3, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει μία ακόμη απόπειρα, με τη Μπράιτον, η οποία όμως ζητάει 70εκ.για τον Μόισες Καισέδο, τη Γιουβέντους για τον Βλάχοβιτς και την Αλ Χιλάλ που προσφέρει 50 για τον Λουκάκου.            

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags