Facebook Pixel Νέα ποινή ενόψει για την Τσέλσι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-09 17:12:00

Νέα ποινή ενόψει για την Τσέλσι!

Sportdog Team
Νέα ποινή ενόψει για την Τσέλσι!

Τρομεροί μπελάδες για τον λονδρέζικο σύλλογο

Μετά τα 10εκ. ευρώ που πλήρωσε πρόσφατα στην Uefa για συστηματικές παραβιάσεις του Financial Fair Play, η Τσέλσι κινδυνεύει άμεσα με νέο χρηματικό πρόστιμο, αλλά και ποινή αφαίρεσης βαθμών και από την Premier League. Άσχετα εάν η μη τήρηση του νόμου δεν έγινε από τον σημερινό ιδιοκτήτη, Αμερικανό Τοντ Μποέλι, αλλά από τον προκάτοχό του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Στο μεγεθυντικό φακό της διοργανώτριας Αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος βρέθηκε σωρεία παραβιάσεων της διαχείρισης του Ρώσου μεγιστάνα κατά τη διάρκεια της 7ετίας 2012-’19 όπως έξι μεγάλες καταθέσεις σε offshore εταιρίες για την προμήθεια σε μάνατζερς και διαφόρων ατζέντηδων τα οποία όμως συγκεκριμένα χρήματα, η βρετανική νομοθεσία τα θεωρεί, και δικαίως «μαύρα» γιατί δεν καταγράφηκαν σε κανέναν από τους ισολογισμούς της.

Η έρευνα της Premier League μάλιστα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία και συνεργασία με τις Αρχές, του ιδίου του Μποέλι ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι, τον Μάιο του ’22, όταν αγόρασε την Τσέλσι από βρετανικό, κρατικό fund, στον οποίο την είχε δωρίσει ο Αμπράμοβιτς λόγω των κυρώσεων κατά των Ρώσων επιχειρηματιών αναγκάστηκε να ξοδέψει 200εκ. ευρώ παραπάνω από τα συμφωνηθέντα γιατί υποψιαζόταν πως, κάποια στιγμή θ’ αναγκαζόταν να πληρώσει για τα λάθη και τις αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags