Facebook Pixel H Λειψία... πανηγυρίζει για τις 10 ακριβότερες μεταγραφές στην φετινή Premier κι έχει εκατομμύρια λόγους!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-12 12:00:00

H Λειψία... πανηγυρίζει για τις 10 ακριβότερες μεταγραφές στην φετινή Premier κι έχει εκατομμύρια λόγους!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
H Λειψία... πανηγυρίζει για τις 10 ακριβότερες μεταγραφές στην φετινή Premier κι έχει εκατομμύρια λόγους!

Η γερμανική ομάδα έγραψε ιστορία το φετινό καλοκαίρι και κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία της με τη "βοήθεια" των Άγγλων

Με τρεις παίκτες που πούλησε στην Αγγλία, η γερμανική ομάδα που ιδρύθηκε πριν από μόλις 14 χρόνια, που χορηγείται από έναν παγκόσμιο κολοσσό των αναψυκτικών, που λίγο έλειψε να πάρει από τη Μπάγερν Μονάχου δύο πρωταθλήματα, το ’17 και το ’21, και που τελικά κατέκτησε τα δύο τελευταία κύπελλα (με Φράιμπουργκ και Άϊντραχτ), έβαλε ήδη στην τσέπη της 225εκ. ευρώ!

Από τη Μάντσεστερ Σίτι εισέπραξε 90εκ. για τον 21χρονο Κροάτη, Γιόσκο Γκβαρντιόλ, τον ακριβότερο, κεντρικό αμυντικό όλων των εποχών. Από τη Λίβερπουλ 70, για τον 23χρονο Ούγγρο μέσο, Ντομινίκ Σζομποσλάι και από την Τσέλσι, 65 για τον 26χρονο Γάλλο επιθετικό, Κριστοφέρ Ενκουνκού.

 Αυτές ήταν και τρεις από τις δέκα ακριβότερες, μέχρι στιγμής μεταγραφές του «καυτού», αγγλικού καλοκαιριού, όχι όμως και οι ακριβότερες. Εν αναμονή της απόφασης του 21χρονου μέσου της Μπράιτον, από το Εκουαδόρ, Μόισες Καϊσέντο, που έχει ήδη πουληθεί 128εκ. ευρώ, απλά ο ίδιος δεν έχει επιλέξει ακόμη εάν θα πει το ναι στην Τσέλσι (την οποία και προτιμάει), ή στη Λίβερπουλ, μέχρι στιγμής στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο ακριβότερος Άγγλος, αμυντικός μέσος όλων των εποχών, Ντέκλαν Ράις που πουλήθηκε από την Ουέστ Χαμ, στην Άρσεναλ 126εκ. ευρώ (μαζί με τα bonus).

 Ακολουθούν, ο Γκβαρντιόλ, και αμέσως μετά ο 20χρονος Δανός σέντερ-φορ, Ράσμους Χόιλουντ για τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε στην Αταλάντα 85εκ. Ο Γερμανός επιθετικός, Κάι Χάβερτζ πέρασε από την Τσέλσι, στην Άρσεναλ με 75εκ., μετά είναι οι Σζλομποσλάι και Ενκουνκού. Ο Μέισον Μάουντ, από την Τσέλσι, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 66εκ. ευρώ, ο Σάντρο Τονάλι, από τη Μίλαν, στη Νιουκάσλ με 65εκ. και τελευταίος ο Μουσά Ντιαμπί που με 55εκ. ευρώ έγινε ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Άστον Βίλλα.  Η ιστορία του 24χρονου Γάλλου επιθετικού, μοιάζει βγαλμένη περισσότερο από παραμύθι, γιατί ξεκίνησε κάποτε στην Παρί Σεν Ζερμέν, δόθηκε δανεικός στην Κροτόνε, αλλά η Serie A τον «έκοψε» ύστερα από μόλις δύο παιχνίδια και μετά στη Μπάγερ Λεβερκούζεν όπου «εξερράγη» και με μέσο όρο 15 γκολ τη σεζόν τελικά κατάφερε να κατακτήσει και το Μπέρμινγκαμ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags