Το επόμενο ταλέντο, όπως ακριβώς και το παρατσούκλι του, του αγγλικού, ίσως και παγκοσμίου ποδοσφαίρου ονομάζεται Τιρές Νουμπισιέ, είναι μόλις 14 ετών και έχει ήδη υπογράψει, που αλλού (;), στη Μάντσεστερ Σίτι. 

Για την ώρα ήμι-επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού το κανονικό, βάσει νομοθεσίας δεν θα μπορέσει πριν τη συμπλήρωση του 17ου έτους, δηλαδή το 2026. Έχει όμως ήδη στοιχίσει στην πρωταθλήτρια των πάντων, Αγγλίας και Ευρώπης 1.2εκ. ευρώ, όσα και της ζήτησε η Λέστερ για να μην τον παραχωρήσει στον ανταγωνισμό των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Νιουκάσλ, μέχρι και Παρί Σεν Ζερμέν. Και για να γίνει μία τόσο ακριβή επένδυση για έναν 14χρονο με… σιδεράκια, σημαίνει ότι οι πεπειραμένοι scouters είδαν πάνω του κάτι το ξεχωριστό.

Ο Νουμπισιέ είναι γιος του 40χρονου Γάλλου- Καμερουνέζου Πατρίκ, επίσης μέσου επιθετικού και «γυρολόγου» πολλών πρωταθλημάτων και μικρότερων κατηγοριών: σε Γαλλία, Αγγλία, Καμερούν, Κύπρο (το 2009, στην Αγία Νάπα), κυρίως στη Σκωτία, όπως τη Χιμπέρνιαν, τη Νταντί ή την Λίβινγκστον όπου και γεννήθηκε ο ταλαντούχος Τιρές.

Τις πρώτες του κλωτσιές σε μία μπάλα, τις έμαθε στη Λέστερ όπου ο πατέρας του εργάζεται ως μέλος του προπονητικού τιμ, και τις επόμενες θα τις μάθει στο εξειδικευμένο Campus της Μάντσεστερ Σίτι, στο Etihad όπου διαθέτουν όλα τα μέσα για να καλλιεργηθεί ένα τέτοιο ταλέντο.

Το μοναδικό πρόβλημα, που λέει ο λόγος είναι ότι ο Τιρές έχει αυτή τη στιγμή τέσσερα διαβατήρια, δηλαδή 4 εθνικότητες: τη σκοτσέζικη της μητέρας του, τη γαλλική και του Καμερούν, του πατέρα του και την αγγλική. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξει σύντομα, πολύ σύντομα σε ποια θ’ αγωνιστεί όταν μεγαλώσει γιατί ήδη η Γαλλία ξεκίνησε τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις…