Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των «Toffees» στην επενδυτική εταιρία με έδρα το Μαϊάμι «777 Partners» είχαν ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, αλλά καθυστέρησαν γιατί οι σχολαστικοί Άγγλοι είχαν ανακαλύψει μία, προ 20ετίας καταδίκη, για χρήση ναρκωτικών σε βάρος του Τζος Ουόντερς ενός εκ των ιδρυτών της αμερικανικής Holding.

 

 Μίας μεγάλης εταιρίας με αμέτρητο, διαθέσιμο πορτοφόλι κάτω από την ομπρέλα της οποίας ήδη βρίσκονται χρόνια οι ποδοσφαιρικές ομάδες, Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Βάσκο Ντα Γκάμα (Βραζιλία), Μέλμπουρν Βίκτορι (Αυστραλία), Ρεντ Σταρ (Γαλλία), Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία), Τζένοα (Ιταλία), αλλά και το 40% της ισπανικής Σεβίλλης. Επιπλέον, το ’21 είχε αποκτήσει και το 45% της BBL (British Basketball League), αλλά και την ομάδα μπάσκετ των Λόντον Λάιονς. Δραστηριοποιείται επίσης και σε δεκάδες, άλλους τομείς, όπως το 50% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων της Λατινικής Αμερικής, κυρίως όμως στον χώρο της αεροπορίας έχοντας αγοράσει έναν στόλο ολοκαίνουργιων Boeing 737 τα οποία και επινοικιάζει σε διάφορες εταιρίες.

 Το μεγάλο της στοίχημα όμως, ήταν η «εισβολή» στον κόσμο της Premier League ακολουθώντας πάντοτε την ίδια στρατηγική του αγοράζω φθηνά ομάδες με οικονομικές δυσκολίες με σκοπό τη σταδιακή τους επανάκτηση. Μία απ’ αυτές τις «ευκαιρίες» εντοπίστηκε και στην Έβερτον, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται από το 2016 ο Βρετανό- Ιρανός επιχειρηματίας, Φαρχάντ Μοσίρι ο οποίος εκτιμάται ότι επένδυσε συνολικά κοντά στο 1δις λίρες καταφέρνοντας ωστόσο, άγνωστο το γιατί να ρίξει τη δεύτερη ομάδα του Λίβερπουλ σε μία ατελείωτη δίνη χρεών κοντά στο μισό δις.